Travel AdvisorTravel Advisor

10 poslova za rad na daljinu u 2021. godini

Ovo je 10 poslova za rad na daljinu koje kompanije nude u novoj godini

Upoznat ćemo vas s 10 poslova za rad na daljinu koji brojne kompanije nude u 2021. godini. Rad od doma je rezultat pandemije COVID-19 koja je u 2020. godini preoblikovala tržište rada. Zbog toga su mnoge kompanije bile prisiljene svoje zaposlenike iz ureda prebaciti na rad od doma, a sve je to bilo nužno kako bi kompanije preživjele tešku godinu.

Iako je ova promjena nastala iz potrebe, studije pokazuju kako se povećala produktivnost. To je također natjeralo tvrtke na digitalno regrutiranje i zapošljavanje novog osoblja, a to je rezultiralo proširenjem baze kandidata, a povećale su se i poslovne mogućnosti. Zahvaljujući tome, stručnjaci vjeruju da će se trend rada od kuće nastaviti i nakon što se većina radnika cijepi protiv korona virusa.

© Jason Strull

U međuvremenu, istraživanje financijskog direktora tvrtke Gartner pokazalo je da 74% tvrtki nakon završetka pandemije planira dio svojih zaposlenika trajno preusmjeriti na rad na daljinu. Ovo je trend koji se sve više širi, a određene industrije te trendove prihvaćaju brže od drugih.

FlexJobs je nedavno analizirao top 50 poslova iz svoje baze podataka i temeljem toga su sastavili popis deset najbrže rastućih karijera za 2021. godinu koje su idealne za rad na daljinu. Svaka kategorija s popisa pokazala je najmanje 25% rasta u mogućnostima rada na daljinu između ožujka i prosinca 2020. godine. U nastavku vam donosimo popis od tih deset poslova koje možete obavljati od kuće.

1. Marketing

Marketinški stručnjaci upravljaju promocijom proizvoda i usluga raznih kompanija. Poslovi koji su u ovom području idealni za rad iz toplog doma su marketing sadržaja, stručnjak za marketinške operacije te stručnjak za istraživanje tržišta.

2. Administracija

Administrativni stručnjaci mogu se baviti raznovrsnim nizom administrativnih zadataka. To uključuje upravljanje uredom, kadrovska i financijska pitanja te protok informacija u kompaniji. Poslovi koji su nedavno postali pogodni za rad od kuće su primjerice izvršni i administrativni asistent.

3. Ljudski resursi i regrutacija

Stručnjaci za ljudske resurse i regrutiranje pomažu pri zapošljavanju novih radnika i pružaju podršku trenutno zaposlenom osoblju. Poslovi u ovom području koji se mogu obavljati od doma su regruter, onboarding koordinator i analitičar podataka ljudskih resursa.

© Brooke Cagle

4. Računovodstvo i financije

Ljudi s karijerom u računovodstvu i financijama mogu obrađivati financijske podatke, asistirati u poreznim pripremama i voditi financijske račune. Računovođa osoblja, knjigovođa i viši porezni računovođa samo su neki od poslovnih titula iz ovog područja koje se mogu obavljati na daljinu.

5. Grafički dizajn

Grafički dizajneri kreiraju vizualne koncepte putem kojih se komuniciraju ideje. U ovom području poslovi koje se mogu obavljati iz privatnosti doma su dizajner trgovina, pomoćnik dizajnera doživljaja i dizajner brenda.

6. Služba za korisnike

Stručnjaci u korisničkoj podrški komuniciraju s kupcima u ime tvrtke. Poslovi koji se mogu raditi na daljinu uključuju navigatora pacijenata, agenta za podršku i predstavnika korisničke podrške.

7. Pisanje

Pisci pružaju izvorni pisani sadržaj za tisak, web stranice i druge oblike medija. Poslovi iz ovog područja koji su pogodni za rad na daljinu mogu biti primjerice izvjestitelj o hipoteci i voditelj odnosa s društvenim mrežama.

© Christin Hume

8. Hipoteka i nekretnine

Stručnjaci za hipoteku i nekretnine pomažu ljudima u kupnji i prodaji nekretnina. Poslovi koji se lako mogu odraditi iz toplog doma uključuju predstavnika escrow računovodstva, koordinatora transfera i obrađivanje hipotekarnih zajmova.

9. Internet i e-trgovina

Stručnjaci za internet i e-trgovinu pružaju razne usluge preko weba, poput web razvoja i dizajna, socijalnih mreža i utjecaja na proizvod (influenceri). Poslovi koji se lako mogu obavljati od kuće su marketinški menadžeri za optimizaciju tražilice, asistent za oblikovanje i stručnjak za marketing putem e-pošte.

10. Upravljanje projektima

Voditelji projekata iniciraju, planiraju, koordiniraju, izvršavaju i upravljaju projektima svog poslodavca. Poslovi koji se mogu odraditi od kuće su voditelj projekata i viši voditelj programa.

© Kevin Bhagat

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleNa vrhu Matterhorna je snimio video od kojeg klecaju koljena
Next articleHrvatska skijališta: kakva im je budućnost?