Travel AdvisorTravel Advisor

13 najsigurnijih, najpovoljnijih i najčistijih zemalja

Izvješće Svjetskog ekonomskog foruma objavlje se svake dvije godine, a u istraživanje je ukljućeno 136 zemalja. Prema ovogodišnjem izvješću, koje se kao i uvijek temelji na nizu parametara povezanih uz turizam objavljene su najbolje zemlje po izboru turista.

13 najsigurnijih, najpovoljnijih i najčistijih zemaljapo izboru turista.

Singapur

Ova otočna država grad sastoji se od 63 otoka, a zbog brzog razvoja danas neovisni Singapur nazivaju i azijskim tigrom. Omiljena je destinacija turista i istraživača koji cijene različitosti i u potrazi su za novim avanturama.

Austrija

Zanimljivo kako Austrija tijekom ljeta ostvari više noćenja nego zimi. Lani je u zimskim mjesecima Austiju posjetilo 17 milijuna turista,a ljeti ih je stiglo čak 20 milijuna.

Hong Kong

S više od sedam milijuna ljudi na 1104 četvornih kilometara Hong Kong je jedno od najnapučenijih mjesta na svijetu. Jakoje razvijen i bogat. Unatoč modernom izgledu Hong Kong je izgrađen prema zadivljujuće tradicionalnim planovima.

Švicarska

U Švicarskoj prihodi od turizma iznose vrtoglavih 28 milijardi švicarskih franaka. To je tri i pol puta više od turističkih prihoda Hrvatske. Nemaju sunce i more, ali imaju satove, prehrambene i kozmetičke brendove, atrakcije u Alpama te odlično ravijen obiteljski smještaj.

Kanada

Zemlja crvenog javora oduševljava spektakularnim slapovima Niagare, snježnim planinskim vrhovima, zelenim krajolicima, ledenjacima, smaragdnim jezerima, prostranstvima i slobodom.

Italija

Turizam je značajna i vrlo jaka gospodarska grana u Italiji. Razvijeni su svi oblici turizma: planinski, primorski gdje treba napomenuti da Italiju okružuje pet mora, a pažnju turista privlače i brojne kulturno-povijesne znamenitosti.

Australija

Obećana zemlja poziva sa svojim prirodnim ljepotama, spektakularnom divljinom, bogatom povijesti i velikim gradovima!

SAD

Sjedinjene Američke Države zemlja su raznolikosti i nebrojenih turističkih destinacija, od nevjerojatnih nebodera New Yorka ili Chicaga, brojnih prekrasnih čuda prirode do sunčanih plaža Havaja, Kalifornije i Floride.

Velika Britanija

Velika Britanija ili Ujedinjeno Kraljevstvo je otočna država na samom zapadu Europe. Sastoji se od 4 države: Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska. Veliku Britaniju okružuje Sjeverno more, Engleski kanal i Atlantski ocean.

Japan

Japanska riječ za Japan je Nippon ili Nihon, a puni naziv je Nihon no Koku i doslovno znači Zemlja gdje izlazi sunce. Ostatku svijeta poznatiji naziv za Japan je Zemlja izlazećeg sunca.

Njemačka

Bajkovita Bavarska ekscentričnog Ludvika II. Bavarskog, prijestolnica piva, tehnike i leženog života München, prelijepi Dresden, izvrsni zabavni parkovi (Galaxy, Europa park, Tropical Island) i posve nepredvidljivi Berlin…

Francuska

Pariz je smješten na obalama  Seine u sjevernoj Francuskoj, a njegovo metropolitansko područje okuplja oko 11 milijuna stanovnika. To ga čini jednim od najnaseljenijih gradova u Europi. urozone.  Osim Pariza, turisti rado odlaze i na Azurnu obalu, u Provansu, ali i Alpe – osobito u zimskim mjesecima.

Španjolska

Uske kamene ulice, zadivljujuća arhitektura, tradicionalna jela koja će oduševiti vaše nepce i gostoljubivi domaćini. Španjolska je s punim pravom zasjela na vrh ove ljestvive, te je zemlja koju svakako vrijedi posjetiti.

Europske zemlja dominiraju i zauzimaju prva mjesta u ovom globalnom istraživanju koje je dokaz jačine i važnosti turističkog sektora u svakoj od spomenutih država.

izvor:thisisinsider.com

Travel Advisor – putovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Neobične karte koje prikazuju izvorne prijevode naziva zemalja diljem svijeta

Donosimo odgovore na pitanja koja putnici najčešće postavljaju

Koje su najprofitabilnije avionske linije ?

 

Previous articleEko kamp Maji Moto
Next articleVodič kroz Libanon – malu zemlju velikih želja