Travel AdvisorTravel Advisor

3. pjenušavi srijemski doručak u vinogradu

3. pjenušavi srijemski doručak u vinogradu

održat će se u vinariji Papak na Radošu, Ilok,

subota, 02.07.2022. u 10h

3. Pjenušavi srijemski doručak održat će se 2. srpnja na položaju Radoš vinarije Papak, u najistočnijem vinogradu Hrvatske – u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko srijemske županije, TZ grada Iloka i hotela Dunav!

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je predstaviti eno-gastro destinaciju Srijem – kroz poseban program, koji, uz pjenušce predstavlja i druga vina destinacije. Vinari će  predstaviti svojoj publici pjenušava vina – na neobaveznom, ugodnom druženju uz nadaleko poznate srijemske specijalitete i uz glazbu Petra Marković Tria, pod obiteljskim starim hrastom vinarije Papak, s pogledom na na vinograde. Doručak će pripremiti hotel Dunav, u bojama i okusima Srijema: kušat će se kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće …  

Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar oko 13h ponuditi premijeru jednoga novog vina – „En primeur Srijem“  (vinarije Buhač, Čobanković,  Iločki Podrumi, Papak, Trs.) 

 „Znamo da se hrana i vino ljube  na puno načina, ali ovdje, u Srijemu sljubljeni su neposredno u doticaju s izvorom – vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Okruženi smo onim što volimo – srijemskim obroncima, vinima Srijema, plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu!“ – pozvala je na Pjenušavi doručak Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Program Pjenušavog srijemskog doručka:

10h00 – pjenušci dobrodošlice

10h30 – otvarenje Pjenušavog doručka, pozdravni govor

11h00 –  doručak u vinogradu uz glazbu Petra Marković Tria

13h00  – »En primeur Srijem« – predstavljanje novih vina vinarija

14h00  – završetak događaja

Broj mjesta je ograničen stoga su rezervacije obavezne na mail vinarije (do popunjenja mjesta),: info.vinapapak@gmail.com.

Cijena Pjenušavog srijemskog doručka: 100kn.  (uz podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije)

Foto: Julio Frangen

PR kontakt & PRESS AKREDITACIJE: Marija Vukelić, prof. 098 277301

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleSinj i cetinska krajina: raj za gurmane u godini jubileja
Next articlePutovanje bez turbulencija