Travel AdvisorTravel Advisor

5 najposjećenijih zemalja na svijetu

Većina ljudi voli putovati i upoznavati nove zemlje, gdje god se na  nalazile na našem planetu. Želja za upoznavanjem novih zemalja, kultura, uživanjem u prirodi i prekrasnim gradovima zajednička nam je gotovo svima, a i svaka zemlja ima nešto lijepo za ponuditi. Međutim, neke su zemlje ipak najpopularnije među putnicima i privlače najveći broj gostiju svake godine. Kojih je 5 najposjećenijih zemalja u svijetu?

Francuska

Druga po veličini zemlja u Europi i njezin glavni grad Pariz uvijek su posebno atraktivni turistima iz cijelog svijeta. Tu su još brojni predivni gradovi, rijeke, vinske regije, priroda i naravno nezaboravno iskustvo skijanja u francuskim Alpama.

SAD

Treća po veličini zemlja u svijetu ima toliko atraktivnih destinacija za vidjeti da bi trebale godine za sve istražiti. Gradovi poput New Yorka, Los Angelesa, Las Vegasa i Miamija najatraktivniji su turistima i najposjećeniji. Ne treba zaboraviti ni prirodne ljepote Grand Canyon, Nacionalni park Yellowstone i ledenjake Aljaske. Popularne su i prekrasne plaže u Floridi koje slove za jedne od najljepših u svijetu.

Španjolska

Španjolska je zemlja prepuna različitosti, što onih kulturoloških, što geografskih, jezičnih, gastronomskih i klimatskih. Posjet svakoj novoj regiji ove zemlje novo je i posebno iskustvo, te je teško izdvojiti što je najljepše.

Kina

Dosta zatvorena komunistička zemlja nije tipična turistička destinacija, međutim to ne sprječava putnike da je posjećuju u velikom broju. Kineski zid je najpopularnija atrakcija, međutim u ovako velikoj zemlji niz je prirodnih ljepota, gradova, kultura i običaja koje treba upoznati.

Italija

Bogata povijest, očuvani spomenici kulture, prekrasna priroda, obala, gastronomija, muzeji i još mnogo toga čini Italiju uvijek popularnom putnicima. Od gradova poput Rima, Venecije i Milana, pa do otoka Sicilije, Sardinije i Elbe sve je posebno i vrijedno posjeta.

Travel Advisor – putovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

13 najsigurnijih, najpovoljnijih i najčistijih zemalja

Neobične karte koje prikazuju izvorne prijevode naziva zemalja diljem svijeta

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Previous articleSkijalište Gudauri u Gruziji
Next articleKako se naspavati za vrijeme dugih letova?