5 razloga za proljetno putovanje u Provansu

5 razloga za proljetno putovanje u Provansu
1) Tržnice – proljeće u Provansi je posebno doba. Lokalne tržnice su prepune domaćeg povrća. Šparoge, artičoke, mahune…sve u nekim privlačnim bojama i oblicima. Oko Uskrsa su sve trgovine posebno ukrašene rukotvorinama i uskršnjim bojama i simbolima. Središte Aixa je privlačno u bilo koje doba godine, a posebno u proljeće.

proljeće u Provansi
2) Sunce – Iako blizu Azurne obale, ipak daleko. Klima vječnog proljeća ne donosi vrućine,ali ni zime. U proljeće je vrlo ugodno, često bez vjetra u sjenovitim uličicama Aixa pravo je osvježenje sjediti na terasi i gledati kako prolazi život. Osebujan umjetničko hedonistički šarm Aixa treba doživjeti i prepustiti se.

proljeće u Provansi
3) Joi de Vivre – nakon smrknute zime po sivim gradovima sunce u Provansi dijeli osmjehe. Lica se otkrivaju i izlaze iz kapuljača i šalova i odjednom se svijet čini ljepšim i zadovoljnijim. Aix jest mjesto iz bajke. U proljeće i njegovi stanovnici se čine takvima. Kultura kavana se vrača u punoj snazi i očekivanjima novih ljubavi i romantičnih šetnji.

proljeće u Provansi
4) Šetnje – Aix nije daleko od mora. U ovo doba godine nema turista u tolikom broju da bi smetali. Lijepa mjesta uz more poput Sanary sur Mer, Bandol, Saint Cyr, Cassis i ostala zovu u šetnju. Mjesta su ljepša nego ljeti jer, ako ništa drugo, vidite ih bez turista. Provansa u proljeće je za one koji znaju.

proljeće u Provansi
Sanary sur Mer

5) Izleti – Marseille je veliki grad. Metropola na Mediteranu. Avionima je dobro povezan s našim krajevima. Mnoge LCC kompanije lete sezonski na Marseille. Arles nije daleko, a to je pravi dragulj u svakom smislu. U Arlesu bi se moglo ostati danima, baš kao i Aixu i baš kao u ovom dijelu Provanse. Vino, hrana, šarmantna mjesta i probuđena priroda su zalog za kvalitetno provedeno vrijeme u ovom dijelu Provanse.
O Arlesu i ostalim ljepotama drugi put.

Za putovanje u Provansu je i ovih nekoliko razloga dovoljno.

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Marseille je istinska Francuska

Bordeaux je vinska prijestolnica svijeta

Auxerre – o Chablisu i puževima…