Travel AdvisorTravel Advisor

Tko ne voli pjenušce? Kušati ih treba u Maksimiru 22.4.2022.

5. SALON PJENUŠAVIH VINA, ZAGREB

 

SLAVLJE MJEHURIĆA U MAKSIMIRU

Proljetno boutique izdanje

Proljetno »boutique« izdanje Salona  će se održati u petak, 22. travnja 2022., od 15h do 21h, u restoranu Maksimir, u parku Maksimir. Okupit će tridesetak vinara s preko 70 pjenušavih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije i pozvati ljubitelje na umjerenost u uživanju mjehurića – najavljeno je na konferenciji za medije ususret Salonu.

»Ove je godine program prilagođen novoj lokaciji i proljetnom terminu: izlagači će svoja vina predstaviti u velikoj dvorani, a u maloj dvorani bit će dvije edukativne radionice. Posjetitelji će moći šetati i sjediti na terasi restorana Maksimir, te u pauzama naručiti jela pripremljena kao poseban »pjenušavi menu restorana Maksimir« za ovu prigodu. Da bi doživljaj bio »kao na filmu« pobrinut će se Elma & Admir iz sastava Filmmusicorkestar, s filmskom glazbom.« – objasnila je direktorica Salona prof. Marija Vukelić, dodavši da se zagrebački događaj već pet godina organizira po slovenskoj licenci mreže »Salon of Sparkling Wines« i da su slovenski proizvođači pjenušavih vina uvijek rado viđeni gosti u Hrvatskoj, kao i Hrvati u Sloveniji. Nazočna je bila i osnivačica mreže Salon of Sparkling wines dr Nina Levičnik koja je pozvala ljubitelje mjehurića u Ljubljanu, 6.5.2022., na 8. Salon penečih vin Ljubljana.

Popis izlagača: www.salonofsparklingwines.eu/zagreb

Ulaznice: www.entrio.hr/event/5-salon-pjenusavih-vina-zagreb-11032

Budući da je Salon pjenušavih vina Zagreb jedini vinski festival u Hrvatskoj koji cjelogodišnjim događanjima, promocijama i edukacijama pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina te podiže vidljivost »pjenušavim eno-gastro destinacijama«,  najavljeni su i popularni pjenušavi doručci u vinogradu, organizirani  u suradnji s lokalnim i županijskim turističkim zajednicama:

– 14.05.2022. – Pjenušavi doručak Međimurje, u vinariji Štampar, Mađerkin Breg, uz podršku TZ Međimurske županije

– 21.05.2022. – Pjenušavi doručak Zagorje, u vinariji Kota, uz podršku grada Zlatara i TZ Krapinsko-zagorske županije;

– 12.06.2022.- Pjenušavi doručak Plešivica, u vinariji Braje, uz podršku TZ i grada Jastrebarsko te TZ Zagrebačke županije;

– 02.07.2022 – Pjenušavi doručak Srijem, u vinariji Papak, uz podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije;

– 10.09.2022. – Pjenušavi doručak Erdut, u vinariji Siber, uz podršku TZ Osječko- baranjske županije.

 

Na konferenciji za medije predstavljena je nedavno izdana brošura PJENUŠCI PLEŠIVICA čiji tekst potpisuje Ivo Kozarčanin.

» Nakon uspjeha Festivala pjenušaca i jagoda koji je okupio brojne posjetitelje, odlučili smo izdati jedinstvenu brošuru sa svim plešivičkim proizvođačima pjenušaca. Tako će ljubitelji pjenušaca, ali i oni koji ih tek upoznaju te struka i distributeri na jednom mjestu saznati važne informacije o pjenušcima. Brošura je dostupna u uredu Turističke zajednice grada Jastrebarskog i plešivičkim vinarijama.  – rekla je Petra Masnec, voditeljica ureda TZ Jastrebarsko. Naglasila je da je kultura ispijanja pjenušaca karakteristična za Plešivicu i jaskanski kraj, te da su izvrsni rezultati plešivičkih pjenušaca na ocjenjivanjima u Hrvatskoj poticaj drugim proizvođačima, ali i posjetiteljima da saznaju mnoge tajne plešivičkih mjehurića, najprije iz brošure  – a potom i uživo.“

Medijski partneri 5. Salona pjenušavih vina Zagreb su portali Travel Advisor / Savjetnik za putovanja i Foto Foodie s pripadajućim, vrlo posjećenim grupama i stranicama na društvenoj mreži Facebook (Savjetnik za putovanja, Savjetnik za hranu i vino, Champagne and Sparkling wines lovers, Abeceda finih zalogaja).

Fotografije u privitku potpisuje Julio Frangen

Dodatne informacije:

prof. Marija Vukelić, direktorica 5. Salona pjenušavih vina Zagreb

E marijavukeliczg@gmail.com

W salonofsparklingwines.eu

FB & IG Salon of Sparkling Wines

Travel Advisor Wine & Gastro

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleZnate li gdje je najveća kavana na svijetu?
Next articleOvaj grad u dalmatinskoj zagori nas je oduševio