Travel AdvisorTravel Advisor

5. SALON PJENUŠAVIH VINA

5. Salon pjenušavih vina, Zagreb

petak, 11.6.2021., terasa OLEANDER hotela ESPLANADE

  1. Salon pjenušavih vina Zagreb održat će seu petak,11. lipnja u hotelu Esplanade, od 15-21h,   u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi. 

Osim središnjeg događaja 11.6.2021., organizatori pripremaju i druge pjenušave događaje u 2021. Tako će se 19.3.2021., u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, održati dvije edukativne radionice: Pjenušavi Kvarner i Prirodno pjenušavo (Hrvatska & Slovenija). Ove će se godine nastaviti i vrlo posjećeni  Pjenušavi doručci u vinogradu diljem Hrvatske, profinjeni edukativno vinsko – umjetnički događaji na otvorenom, koji su već postali omiljeno odredište vinskih ljubitelja i  znalaca. Tijekom 2020. pjenušavi doručci održali su se na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu – u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i gradovima domaćinima, a ove godine planira se i Kvarnerski pjenušavi doručak. Podprojekti »Pjenušave edukativne staze« (od kleti do kleti, od vinograda do vinograda) i »Pjenušave igre« planirane su početkom ljeta.

5. Salon pjenušavih vina

Zagreb, 11. lipanj 2021., ciljano je odabrao datum ususret ljetu – i    predstojećoj turističkoj sezoni, kada će konzumiranje pjenušavih vina biti učestalije nego inače. Zagrebački salon pjenušavih vina jedini je vinski festival u Hrvatskoj koji stalnim (cjelogodišnjim) događanjima, promocijama i edukacijama pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina, te podiže vidljivost »pjenušavim eno-gastro destinacijama« – ljubitelji i profesionalci mogu na Salonu upoznati sve bogatiju pjenušavu ponudu vinske Hrvatske, ali i u vinogradima i podrumima saznati puno o prizvodnji pjenušaca.Salonpromovira ponajprije hrvatska pjenušava vina, uz gostujuće izlagače iz Slovenije i neke hrvatske distributere;  upućuje publiku u sparivanje pjenušaca s hranom u svakodnevnim situacijama (»Sparkling Table), a ne samo u posebnim prigodama.

Medijski partneri Salona su stručni horeca časopis Restaurant&Hotel, portali Foto Foodie  i Savjetnik za putovanja s pripadajućim, vrlo posjećenim grupama i stranicama  na društvenoj mreži facebook (Savjetnik za putovanja, Savjetnik za hranu i vino, Vino i čokolada,  Champagne and  Sparkling wines lovers, Abeceda finih zalogaja). Partner 5. Salona pjenušavih vina Zagreb  je  HSK – Hrvatski sommelier klub, a partnerski festival je  WineRi – međunarodni eno-gastro festival.

Foto Julio Frangen

Pjenušavi doručci: www.salonofsparklingwines.eu/sparkling-breakfast

Pjenušave staze: https://bit.ly/3qo2Gro

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska

Previous articleVinski festivali u 2021.godini!
Next articleAgencije zajedno nastupaju na tržištu