Travel AdvisorTravel Advisor

Air France nastavlja s automatiziranom uslugom provjere putovnica za cjepivo “Ready To Fly”

Što je “Ready To Fly”?

  • Usluga “Ready To Fly” putnicima omogućuje provjeru putnih dokumenata prije leta te je dostupna na 140 ruta i 600 dnevnih letova Air Francea
  • Provjera se može izvršiti online ili izravno na samposlužnim kioscima na dan polaska
  • “Ready To Fly” je od lansiranja koristilo više od 600.000 putnika

Air France je u srpnju 2021. godine pokrenuo Ready To Fly”. Radi se o besplatnoj usluzi koja putnicima prije dolaska u zračnu luku daje potvrdu da imaju potrebne zdravstvene dokumente za svoje putovanje. Ova usluga korisnicima pruža brže i lakše iskustvo putovanja te se izbjegavaju višestopne provjere na dan polaska. 

Primjenjuje se u cijeloj mreži Air Francea

Ready To Fly” pokazao se popularnim među putnicima te se progresivno primjenjuje u cijeloj mreži Air Francea. Trenutno je dostupan na više od 140 ruta pri polasku iz 80 zračnih luka, što predstavlja više od 600 dnevnih letova uključujući:

  • Sve domaće letove u Francuskoj i do/iz Korzike i Francuskog prekomorskog odjela,
  • Letove za/iz Sjedinjenih Država, Argentine, Čilea i Brazila,
  • Letove iz Francuske za Njemačku, Španjolsku, Grčku, Italiju, Portugal, Gabon i Senegal te
  • Letove za Francusku na polasku iz Europe i Kanade. 
© Vincent Genevay

Od 24. siječnja 2022. propusnica za cjepivo je obvezna na domaćim letovima u Francuskoj za putnike u dobi od 16 i više godina (isključujući letove za/iz Korzike i francuskih prekomorskih departmana).

Kako bi smanjio vrijeme potrebno za obradu dostavljenih dokumenata, Air France zamjenjuje ručnu provjeru propusnice za cjepivo automatiziranom provjerom. Tako osigurava da putnici koji putuju u Francusku dobiju trenutnu potvrdu. Ova je značajka dostupna nekoliko dana prije polaska, na isti način kao i kod bilo kojeg drugog postupka provjere “Ready To Fly” dokumenata. Putnici primaju e-poruku od Air Francea s pozivom da učitaju svoju propusnicu za cjepivo na sigurnu internetsku platformu. Korisnici koji nisu koristili uslugu predvalidacije mogu alternativno skenirati QR kod svoje propusnice za cjepivo tijekom prijave na samposlužnom kiosku u zračnoj luci na dan polaska. 

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articlePromjene od 1. veljače: koja su nova pravila za putovanja unutar EU?
Next articleRomantični gradovi za bijeg na Valentinovo