Travel AdvisorTravel Advisor

Austrija pozvala svoje građane kući

Austrija pozvala svoje građane kući

Loša epidemiološka situacija ili bolje rečeno inertnost vlasti u hrvatskoj bi mogla dovesti do naglog pada broja turista u Hrvatskoj. Naime nikad nije saživjelo izvještavanje broja zaraženih u regijama pa u strani zemljama jednako gledaju na Dalmaciju i Kvarner iako je razlika u broju zaraženih velika.


Više od 40.000 Austrijanaca je na odmoru u Hrvatskoj. Kako će reagirati?

Znamo li da su disciplinirani vjerujem da će se većina vratiti do ponedjeljka kada bi odluka trebala stupiti na snagu. Argumenti se uvijek vrate na noćne klubove tj. na uvoz virusa kojeg turisti prijave po povratku kući.

Slovenci su sljedeći. Jerko Kacin je za Novu TV izjavio svoju istinu: „ Vaše brojke nisu točne jer turisti kad se zaraženi vrate u Sloveniju brojimo mi, ali oni su zapravo vaši.“
Turistička sezona je izgleda bila kratka, ali slatka. Ljudi je bilo puno, po meni dovoljno za ono što hrvatska pruža. Gužve je bilo, ali ne previše i ako je to sve onda možemo biti zadovoljni time što je bilo. Teško mi je reći jesu li noćni klubovi krivi za povećanje broja zaraženih. Nisu oni krivi, radili su što su smjeli.

Drugi tjedan bi krcate plaže mogle biti znatno praznije. Dok se nešto slično ne dogodi u Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj neće ostati prazne.
Nakon Italije se mjerama pridružila Austrija, uskoro bi mogla i Slovenija.

Srbija je također uvela zabranu ulaska u svoju zemlju. To je činjenično stanje na današnji dan. Kako će biti sljedeći tjedan i dalje tijekom godine ćemo vidjeti.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Travel Advisor – Europa

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Previous articleNew York: prazni trajekti za Kip slobode
Next articleSmaragdno srce Hrvatske