Travel AdvisorTravel Advisor

Znate li koliko se subvencioniraju avionski letovi u Hrvatskoj ?

 

PSO – Public Service Obligations – avionski letovi u Hrvatskoj

Možda mislite da su aviokompanije vrlo profitabilne te da je prijevozništvo putnika i roba zlatni rudnik. Za neke, pogotovo velike, na profitabilnim rutama kao što su recimo Europa – USA to je točno, no za kratke regionalne letove se ne bi moglo reći. U Europi postoje više avionskih linija na kojima se gubi novac. Uglavnom su to letovi koji spajaju udaljene i zabačene gradove s glavnim središtima. U Europskoj Uniji se takvi letovi zovu PSO, a u Americi EAS. Aviokompanije koje lete na takvim letovima su manje ili više potpomognute od strane države koja ih financira. Vlade raspisuju natječaje koji se odnose na pojedine rute. Aviokompanije daju ponude i koja pobjedi dobiva posao. U Europi 12 zemalja koriste takav način poslovanja. Novac dolazi iz EU fondova. Domaći avionski letovi u Hrvatskoj su na popisu.

Kakva je situacija u Hrvatskoj?

Hrvatska je vlada donijela odluku o raspisivanju tendera za 12 avionskih linija na period od četiri godine (do 2024). Linije za koje će karte biti subvencionirane su: Zagreb – Dubrovnik, Split, Zadar, Pula, Brač i Osijek zatim Osijek – Dubrovnik, Split, Pula i Zadar te iz Rijeke za Split, Dubrovnik i Zadar

Vrijednost ovih ugovora koji su istekli je bila 11,4 milijuna za Croatiju Airlines godišnje. Najveći dio od 4,2 milijuna Eura odlazi na liniju Zagreb – Aplit. Po putniku je iznosio 22 Eura. Subvencija po putniku na liniji Zagreb – Pula – Zadar je iznosila 177 Eura. Drugi dio subvencija je dobio Trade Air i to 2,5 milijuna Eura. Najveći dio je otišao na održavanje linije Zagreb – Osijek (1,3 milijuna Eura). Kompenzacija je iznosila 599 Eura po putniku.

Izvor podataka je stranica exyuaviation.com.

Ima li kupaca za Croatiju?

Prije početka pandemije u Europi za Croatiju Airlines su bila zainteresirane dvije aviokompanije. Najozbiljniji se činio Grčki Aegean Airlines koji radi na sličnom sezonskom tržištu i koji bilježi dobre rezultate i rast zadnjih godina. Obje kompanije imaju iste avione, članice su M&M alijanse i rade po sličnom principu sa subvencijama za domaći promet. Aegean leti na liniji Atena – Zagreb te sezonski za Split i Dubrovnik.

Drugi su bili Air Nostrum. Kompanija je regionalna franšiza španjolske Iberije i pokazuje dobre rezultate kroz PSO poslove. Oko 50% je veća od CA kojoj sezonski iznajmljuje avione tipa CRJ-1000. Obje kompanije bi funkcionirale kao feederi (oni koji pune veće avione) IAG grupe, a to su British, Aer Lingus i Iberia. To znači da bi vjerojatno smanjili broj letova prema Frankfurtu, Minhenu, Beču i Zurichu, a pojačali London, Dublin i Madrid. Navedene kompanije su članice OneWorld alijanse.

Za sada nemamo nikakve informacije o daljim razgovorima i postoji li ozbiljna zainteresiranost kupaca. Preuzimanje CA bi značilo otpuštanja za management i veći dio ne produktivnog osoblja pa se nikom ne žuri. Avionski letovi u Hrvatskoj, dok ih pomaže EU zarade za održavanje.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Previous articleNajveće europske aviokompanije dobivaju pomoć država
Next articleHidracija kože je važna bez obzira na doba godine