Za puno ljudi, rad od kuće polako prestaje biti privremeno rješenje. Ljudima je već puna kapa ostanka kod kuće, ali izgleda da će tako biti u dogledno vrijeme. Međutim, uvijek možete promijeniti gdje vaš dom je. Tom logikom je išla i turistička zajednica Barbadosa.

Ako ste preko noći postali digitalni nomad i sada želite iskoristiti tu priliku da otkrijete nova mjesta, bez da vas sputava radni stol, preporučamo vam Barbados. Nažalost, za većinu ljudi je to nedostižan (i skup san), no za onu ekipu koja si to može priuštiti ne bi smjela propustiti ovu priliku.

Vlasti Barbadosa su uvele “visu” od 12 mjeseci koja bi dopuštala turistima da rade i žive u Barbadosu cijelu godinu. Ovo im također pruža priliku da vide autentičnu stranu kulture, hrane, tradicija i životnog stila Barbadosa. To je nešto što će rijetki turisti iskusiti.

Najbolje od Kariba

Cilj ovog poteza je privlačenje turista koji bi ostajali u Barbadosu duže vremena, jer su kratki letovi postali neodrživi preko noći.

“Ne morate raditi u Europi, SAD-u ili Južnoj Americi, ako možete doći ovdje i raditi par mjeseci tu, vratiti se kući i onda nazad na Barbados”, rekla je premijerka Mia Amor Mottley.

Detalji oko programa se teško nalaze, ali pošto Barbados planira otvoriti granice 12.7., vjerojatno će ubrzo izaći na vidjelo. 

Svi putnici koji dolaze u Barbados moraju pokazati negativni COVID-19 rezultat testa i nositi masku za lice u aerodromu. Oni koji dolaze iz zemalja visokog rizika se moraju testirati unutar 72 sata od dolaska, dok oni iz zemalja niskog rizika mogu do tjedan dana prije putovanja.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Travel Advisor – Europa