By SchiDD – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16933414
Pod projektom Regalati il Molise (Daj si Molise), došljaci mogu uživati u sedam dana besplatnog smještaja u jednom od domova. Cilj ovog projekta je revitalizacija i obnova malog sela, kao i postavljanje Molise na podij poznatih turističkih odredišta.

Pošto je turistima smještaj besplatan, imat će više novca s kojima mogu otkrivati ljepote Moliseja; njegovu dugu povijest, kao i preukusnu hranu i vino. Projekt, kojeg je pokrenuo lokalni aktivist Enzo Lungo, će trajati od 4. srpnja do 3. listopada.

By maury3001, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54766609

“Zbog desetljeća emigracija iz Molise, postoji mnoštvo kuća u centru sela koje su prazne godinama,” rekao je Luongo britanskom Telegraphu. “To su predivna, ali usamljena sela koja nemaju svoj turistički smještaj, pa smo si pomislili: kako možemo revitalizirati sela, dok u isto vrijeme prizivamo turiste u ovim teškim vremenima?”

Da biste se prijavili za besplatan smještaj, morate ispuniti formular u kojem objašnjavate zašto želite otkriti Molise i onda ga poslati mailom u kulturnu udrugu sela. Do pet ljudi može biti dio vaše turističke družine, a taj famozni formular se može naći na ovim stranicama.