Travel AdvisorTravel Advisor

Besplatno vlakom po Europi

Inicijativa Europskog parlamenta kojom se želi omogućiti mladima da besplatno otkriju EU
Ako imate 18 godina, građanin ste Europske Unije i želite otkriti države članice i europsku kulturu, kandidat ste za iskoristiti inicijativu ‘Otkrijte EU’.

Između 20 i 30 tisuća osamnaestogodišnjaka dobit će besplatnu kartu za putovanje Europom. Još njih mladih će imati ovu mogućnost iskoristiti kasnije.

Mladi će moći putovati između srpnja i rujna. Internetske prijave bit će otvorene od 12. do 26. lipnja, a druga runda prijava otvara kasnije tijekom godine.

U prvoj fazi prijaviti se mogu Europljani koji će s 1. srpnjem 2018. imati navršenih 18 godina. Sudionici mogu putovati najmanje jedan i najviše trideset dana u koliko god država članica EU požele.

Ova karta pokriva željeznicu, a u ograničenom broju slučajeva moći će se koristiti i druge vrste prijevoza. Web stranice Europskog portala za mlade i Facebook stranica sadržavat će sve potrebne informacije.

Europski parlament zalagao se za ideju besplatnih pokaza za mlade Europljane, glasujući tri puta o rezolucijama kojima se podržala inicijativa. Za ovaj projekt Europska komisija osigurala je 12 milijuna eura.

Travel Advisor – putovanja

Pogledajte naš YouTube kanal

Putovanje vlakom za ljubitelje tequile

Luksuzno putovanje kroz povijest: Carski vlak na relaciji Linz – Passau

Pet sjajnih destinacija za city break

Previous articleBoravili smo u najspektakularnijem hotelu u Hrvatskoj
Next articleKako najbolje iskoristiti Paris Museum pass