Bilo je sjajno vidimo se sljedeće godine

Autor članka:
Podijeli:
Bilo je sjajno! Svjetlosni spektakl koji je na nekoliko dana zagrebački Gornji grad pretvorio u šarenu, blještavu bajku.

Događaj je ovo koji će se  dugo prepričavati u iščekivanju sljedećeg. Nova umjetnička disciplina koja je iz muzejskih prostora izašla na Gornji grad 2017. svakog nas proljeća očara u Zagrebu, a ujedno je i najljepši mogući pozdrav proljeću.

Bilo je sjajno

Umjetnici svjetla grad su poput slikarskog platna, oslikali, potpuno promijenili i odjenuli ga u čarobno novo ruho. Bilo je zadovoljstvo šetati ulicama Gornjeg grada i uživati u spektaklu koji nikog nije ostavio ravnodušnim. Zagreb je zaista dobio događaj kojim može parirati svjetskim gradovima poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga i Berlina, koji imaju slične festivale svjetla.

Bilo je sjajno

Nebo, fasade, kule i spomenici na par dana bili su nešto potpuno drugo, nevjerojatno i blještavo, a na zagrebačkim ulicama vladala je ugodna atmosfera i dobre emocije koje su mnoge privukle na šetnju gradom. Šteta je bilo ne doživjeti Festival svjetla iz prve ruke.

Bilo je sjajno

Zagrebački Festival svjetla je ujedno i događaj koji najavljuje turističku sezonu. Na najbolji mogući način Turistička zajednica grada Zagreba pozvala je Zagrepčane i goste na početak uživanja u toplom vremenu  i druženju  na otvorenom. Čarolijom svjetla pozdravili smo proljeće i proljetnu turističku sezonu.

Zagrebački festival svjetla trajao je od 20. do 24. ožujka, a u projekcijama se moglo uživati svaki dan od 18 do 23 sata.

Festival već treću godinu za redom, vrlo uspješno organizira Turistička zajednica grada Zagreba uz podršku Grada Zagreba. Modernna i spektakularna svjetlosna rješenja i nove umjetnosti i tehnologije pokazale su se kao izvarstan recept za očarati baš svakog tko se ovih nekoliko dana zatekao u Zagrebu.

Bilo je sjajno

Lokacije na kojma se održavao, Tunel Grič, Art park, Tomićeva ulica, Kula Lotrščak, Park Grič, Plato Gradec, Vranyczanyjeva poljana, Galerija Klovićevi dvori i njezin atrij, Jezuitski trg, Opatička ulica, Hrvatski institut za povijest, Muzej grada Zagreba, Vrazovo šetalište i Ljetna pozornica Tuškanac zabljesnule na jedan potpuno novi, nevjerojatan način i  već razmišljamo koju čaroliju će donijeti sljedeći festival svijetla u Zagrebu.

Bilo je sjajno

Izvrsno događanje koje ne treba propustiti. Zaista spektakl kakv je Zagreb i zaslužio. Treba zahvaliti svima koji su zaslužni za ovakav spektakl.

phto by: BERKO PHOTO

instagram: berko.photo

Travel Advisorputovanja

Pogledajte naš YouTube kanal.

https://www.travel-advisor.eu/festival-svijetla-zagreb-2019/

Putujte s frendicama dobro je za zdravlje!

5 razloga da češće putujete

Nove objave