Boeing je riješio probleme sa softverom zbog kojih su pali avioni ?

Nakon dvije teške avionske nesreće i prizemljenja cijele flote novih zrakoplova Boeing je izvijestio da su završili s testiranjem novog softvera koji bi trebao otkloniti probleme s MCAS sustavom.

Funkcija ovog sustava je otkriti prevelik napadni kut krila koji može prouzročiti slom uzgona, te ga trimanjem stražnjeg kormila visine pokušati ispraviti. MCAS se oslanjao na ulazne podatke samo jednog senzora, nije o svojem radu obavještavao pilote, te je kao takav uzrokovao dva pada zrakoplova s velikim žrtvama. Boeing je nakon toga obećao nadograditi softver modela 737 Max.

probleme sa softverom

Na što je usredotočeno ažuriranje softvera?

Boeing 737 MAX ima Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS), koji je instaliran u zrakoplove kako bi se poboljšala stabilnost terena. Ovaj potez bio je potreban jer su MAX zrakoplovi imali veće motore od prethodnih Boeinga 737. Promjene u dizajnu zrakoplova, također su izmijenile način na koji je zrakoplovom upravljano određenim situacijama. Na primjer, MAX-ov nos je bio povučen prema gore, tako da je Boeing instalirao novi sustav kako bi to nadoknadio. Kako navodi Boeing , “MCAS je dizajniran da se aktivira ručnim letom, pri čemu su zrakoplovi zakriljeni, na povišenom kutu napada (AOA)”.

probleme sa softverom

Nakon pada zrakoplova Lion Air JT610 u listopadu 2018. godine, pojavila se sumnja da ako se MCAS aktivira kada AOA senzori otkriju opasan kut, kvar tih senzora može dovesti do neispravne MCAS aktivacije, koja bi mogla uzrokovati probleme.

Američki je proizvođač zrakoplova navodno završio novi softver i testirao ga na 207 letova ukupnog trajanja 360 sati. Podatke o testiranjima dat će na uvid američkoj zrakoplovnoj agenciji FAA i pokušat će od njih dobiti certifikat o tome da je 737 MAX linija sigurna za prometovanje.

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisor – business

Avioni Boeing 737 Max koji su pali nisu imali dodatnu opremu ?

Airhelp, da ili ne?

Najveći aerodromi na svijetu