Brazilka Anny: već pet godina sudjelujem na karnevalu u Riju

Autor članka:
Podijeli:

ItGirl: Brazilka Anny otkrila kako joj se ostvario životni san

Desiane u kostimu

“Prvi sam put došla u Hrvatsku zahvaljujući sambi. Plan mi je bio ostati samo tri mjeseca jer mi je Hrvatska bila potpuno nepoznata” – ispričala mi je Anny Alves, strastvena plesačica i učiteljica sambe koja je ostala kod nas radi upravo radi plesa. No, trenutno se nalazi u Riju de Janeiru, ispunio joj se san – već pet godina pleše na najvećem karnevalu u Riju.

Desiane na karnevalu u Riju

“Uvijek me inspirira i tamo kao profesionalna plesačica punim baterije za nastavak rada sa sambom i brazilskom kulturom”, istaknula je Anny.

Hrvatska i Brazil dva su svijeta

Inače, brazilski kostimi su prava raskoš boja, uzoraka i detalja poput perja, impresivnog su dizajna i izrade koja traje mjesecima.

Brazilka Desiane u outfitu za sambu

“Hrvatska i Brazil su dva potpuno drugačija svijeta. Brazil je zemlja s preko 200 milijuna stanovnika i ima vrlo raznoliku kulturu. Nešto po čemu su bez sumnje ove dvije zemlje slične je ljubav prema nogometu” – priča ljepotica kojoj je ples način života.

Studio Sambe Anny Alves

Studio sambe Anny Alves u Zagrebu otvorila je 2016. godine, a tamo kontinuirano podučava taj divan ples. No, posljednjih mjeseci satove drži online, radi pandemije.

Desiane na karnevalu u Riju

“Također, radim za televiziju OBN, čiji sam član produkcije. Moj najveći projekt u ovom trenutku je moj brand plesne odjeće koji se zove HEY, LINDA! To je linija odjeće za plesače različitih ritmova. Misija nam je ponuditi kvalitetnu, lijepu i udobnu odjeću koja se može prilagoditi bilo kojem stilu plesa” – ispričala je Brazilka.

Desiane u raskošnom kostimu

Desiane u crnom kostimu

Fotografije: © Diego Mendes

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave