Travel AdvisorTravel Advisor

U Americi se uvode brza testiranja na aerodrome

Sve je veća mogućnost povećanja broja letova ove zime

Možda će se dinamika putovanja avionom ipak donekle vratiti na staro. Američka zračna kompanija United Airlines najavila je brza testiranja putnika na Korona virus počevši od 15. listopada.

Iako se središte kompanije nalazi u Chicagu, prva ovakva testiranja bit će dostupna putnicima koji lete iz San Francisca na Havaje i nazad. United Airlines ima više letova do ove države od bilo kojeg prijevoznika, a država Aloha počinje s novim zahtjevima za testiranje isti dan kao i United. 

Kako će testovi izgledati?

Postoje dvije mogućnosti. Na dan leta, ako putnik dođe u zračnu luku, rezultati će biti dostupni za 15-ak minuta. Oni koji se testiraju kod kuće, trebat će zatražiti komplet za testiranja 10 dana prije putovanja. Kako bi zaobišli dvotjednu karantenu i zadovoljili okvire novog programa testiranja na Havajima, putnici će morati predati svoj uzorak u roku od 72 sata prije leta. 

Naš novi program testiranja COVID još je jedan način na koji pomažemo putnicima da ispune zahtjeve za ulazak na svoja odredišta, sigurno i povoljno. Nastojat ćemo brzo proširiti testiranje kupaca na druga odredišta i američke zračne luke kasnije ove godine.

Toby Enqvist, glavni službenik za korisnike zrakoplovne kompanije

Što je s drugim zrakoplovnim kompanijama?

Zrakoplovni prijevoznici i trgovačka udruženja pozivaju saveznu vladu da uspostavi savezni program testiranja i od putnika zahtijevaju nošenje maski od ovog ljeta. To je rezultiralo da sve glavne američke zrakoplovne tvrtke sada imaju vlastite politike nošenja maski.

Transatlantski letovi između SAD-a i Europe

Izvršni direktor Ujedinjenih naroda Scott Kirby bio je jedan od potpisnika pisma koje je pozvalo vladine dužnosnike u SAD-u i Europskoj uniji da uspostave zajednički program testiranja na COVID-19. Time bi se olakšao povratak međunarodnog zračnog putovanja kao unosnog sektora putničkog gospodarstva.

“S obzirom na neupitnu važnost transatlantskih zračnih putovanja za globalnu ekonomiju, kao i za gospodarski oporavak našeg poslovanja, vjerujemo da je presudno pronaći način za ponovno otvaranje zračnih usluga između SAD-a i Europe”, grupa zrakoplovnih prijevoznika pisala je Mikeu Penceu i Ylvi Johansson. Naglasili su i kako “nitko neće imati koristi od produljenog zatvaranja ovog najnužnijeg koridora za globalno zrakoplovstvo.”

“Testiranje je ključ ponovnog otvaranja gospodarstva”

“Dugo smo tvrdili da je testiranje ključ i sigurnijeg putovanja i ponovnog otvaranja gospodarstva”, primijetio je Barnes. “Brže i učinkovitije testiranje omogućuje šire otvaranje putničke ekonomije i omogućit će organizacijama brže vraćanje izgubljenih radnih mjesta i zapošljavanje radnika. Važno je što će robustan program testiranja omogućiti Americi dobrodošlicu međunarodnim posjetiteljima. To je segment putovanja koji je zapravo nestao od početka pandemije “.

Interkontinentalni letovi

Putovanje zrakoplovom iz Europe i Velike Britanije nije aktivno otkako je predsjednik Trump u ožujku uveo zabranu putovanja. Iako je EU započela ponovno otvaranje svojih granica, veliki broj zaraženih u SAD-u zadržao ju je na popisu zabranjenih.

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa također je najavila da će razmotriri brza testiranja prije ulaska na interkontinentalne letove. Ispitivanja na nekim tek utvrđenim rutama do SAD-a započet će u listopadu, a praksa će ovisiti o odobrenju vlade.

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleLedenjak Mölltal
Next articlePrag u doba korone