Travel AdvisorTravel Advisor

Brzi antigenski testovi su možda rješenje za evente

U Beču se istražuje uporaba antigenskih testova

Brzi antigesnki testovi bi mogli biti rješenje problema. Austria center Vienna je najveći kongresni centar u Austriji. Sudjeluje u pilot projektu u kojem se koriste brzi antigenski testovi. Ekonomski fakultet u Beču sudjeluje u projektu. Rezultati bi mogli biti značajni za turizam, te pogotovo event industriju. Ovih dana se 3.000 studenata testiralo prije odlaska na prva predavanja. Koristili su se brzi antigen testovi njemačkog porijekla. Navodno su pouzdaniji od dosadašnjih brzih testova.


Rezultati gotovi za 15 min

Konkretno, moguće je testirati se prije samog početka nekog događanja I dobiti rezultate testa za 15 min.
Kako se to radi? Testiranim osobama se uzme bris grla. Dalji postupak sliči testu za trudnoću. Par kapi uzorka se nanese na traku na kojoj se zatim pojave crtice koje označuju je li osoba zdrava ili zaražena. Ako su novi antigen testovi točni, mogli bi se vrlo brzo koristiti u raznim prigodama. Na aerodromima i drugim vrstama stanica, u hotelima i restoranima, prilikom ulaska na koncerte, izložbe te još mnogo drugih vrsta događaja.

Slijedi li oporavak event industrije?

Fokus interesa u Beču je mogućnost oporavka event industrije što znači otvaranje prema sajmovima I kongresima. Taj dio turističkog businessa je vrlo značajan za Beč. U 2019. Je u gradu održano 5.490 domaćih i međunarodnih kongresa te korporativnih događanja.

Ukupno 9% svih turističkih noćenja koje je ostvarilo više od 600.000 sudionika. Gost na kongresu potroši dnevno 541 E što je ukupno bilo oko milijardu eura prihoda godišnje. Sljedeće godine planiraju najmanje dvanaest velikih događanja. Antigenski testovi bi mogli biti rješenje.

Kongresna industrija je vrhunac turističke ponude grada I države. Beč je jedan od vodečih europskih centara u tom poslu zahvaljujući razvijenoj hotelskoj ponudi te modernom kongresnom centru.


Prvih pet gradova u Europi

za organizaciju raznih sajmova i kongresa su: Prvi je London s više od 1000 hotela I 100.000 soba, zatim sljede Berlin, Barcelona, Paris I Amsterdam. Od gradova bivše istočne Europe najviše su napredovali Prag, Budimpešta I Varšava. Zagreba, očekivano, nema u prvih 25.
Izvor teksta je djelomično Eurocomm.pr

Travel Advisor – Alpe Adria

Posjetite naš YouTube kanal.

 

 

Previous articleLienz je spoj skijanja i urbane udobnosti
Next articleZa WSJ je Hrvatska ovog ljeta bila izvor zaraze