Travel AdvisorTravel Advisor

Kakva je budućnost aviokompanija?

Vodeći europski avio prijevoznici imaju opcije za opstanak tijekom novčane krize

Može se reći da je svijet pritisnuo tipku “pause” na nekoliko mjeseci, barem što se tiče putovanja, koja naravno sa sobom uključuju i druge probleme. Turizam kao cijela gospodarska grana, ugostiteljstvo, uslužne djelatnosti te mnoge druge su u velikim izazovima i problemima.
Putovanja avionom (a i ona druga) većinom su zaustavljena, no nitko ne može sa sigurnošću otkriti točan dan kada ćemo izaći iz svojih domova i ponovno ući u svakodnevicu. Put je dug i neizvjestan, a postavlja se pitanje kakav će utjecaj ostaviti na avioindustriju?

Kakva je budućnost aviokompanija?

Najveće europske aviokompanije imaju otvorene važne opcije koje im pomažu u sprječavanju krize likvidnosti koju je donijela Covid-19 pandemija unatoč masovnih bankrota koji prijete industriji i pozivaju na hitne pomoći vlade.

Scope Ratings tvrdi da je dugoročniji izazov za preživjele avio kompanije taj da će morati raditi u dosta promijenjenom i manje poželjnom ekonomskom okruženju nego prije krize: s manjim tržištem rada i turizmom s manje bujnim rastom.

“Covid-19 kriza donosi ozbiljan test avioprijevozničkih strategija zadnjih godina, s industrijom podijeljenom između avio kompanija koje su se odlučile na konzervativne financijske politike, zadržavajući tako novce u rukama kako god je moguće.Također ima i onih koji su se odlučili na vraćanje novca dioničarima putem dividendi i dijeljenog otkupa i/ili posuđivali za agresivno proširenje flota”, kaže Werner Stablein, analizator za Scope.

Troškovne strukture

“Troškovne strukture aviokompanija također podosta variraju, naročito kada se radi o potpunom posjedovanju aviona ili njihovom davanju u zakup”, kaže Azza Chammem za Scope.

Kompanije koje su preferirale posjedovati svoje zrakoplove kako bi povećale radnu fleksibilnost – kao što su easyJet PLC, Lufthansa AG, Ryanair PLC – izgledaju poprilično otporno kao i za vrijeme globalne financijske krize. Ta tri prijevoznika, s Air France-KLM SA i British Airways IAG PLC-om, imaju više od 50% udjela na europskom avio-prijevoznom tržištu.

Prizemljivanje aviona

Međutim, čak i bilance ovih prijevoznika su pod intenzivnim pritiskom. Aviokompanije su zaustavile većinu, ako ne i sve putničke operacije. Lufthansa- spuštena do BBB- (31. ožujka) i u tijeku je provjere radi mogućeg daljnjeg smanjenja – prizemljila je 90% putničkih flota. Easyjet je prizemljio cijelu flotu.

Prizemljivanje aviona omogućuje avio kompanijama da smanje operacijske troškove jednako brzo kao što to daje i slanje osoblja na radno odsustvo. Neki troškovi su trenutno “polu-popravljeni”, uz pomoć vladinih uvođenja kratkoročnih radnih planova. Na taj način efektivno se pruža avio kompanijama olakšanje osobnih troškova.

“Avio kompanije imaju dva druga važna načina kako očuvati likvidnost”, kaže Stablein.

Jedan od njih je aktivni menadžment obveza prema “neiskorištenim putnim dokumentima”.
Avionske karte, koje se obično plaćaju prije leta, možda će se morati vratiti ako se rezervirani let otkaže. Kako bi zadržale taj novac, Air France-KLM i Lufthansa su ponudile velikodušne opcije promjene, izdajući vouchere za rebukiranje. Budućnost aviokompanija prvenstveno ovisi o trajanju krize.

“Ove mjere se ne smiju podcijeniti: Lufthansa je prema neiskorištenim putnim dokumentima na kraju 2019 imala 4 milijarde eura obveza u odnosu na ukupni bruto financijski dug prijavljen u iznosu od 6,8 milijardi eura, od čega su 6,1 milijardi eura dugoročne financijske obveze”, kaže Stablein.

Drugi je smanjivanje planova za modernizaciju ili proširenje flota putničkih zrakoplova.

Isporuka novih aviona dovedena u pitanje

“Airbus i Boeing su ove godine trebali isporučiti oko 430 zrakoplova u Europu – pod pretpostavkom da nema produženog uzemljenja zrakoplova američkog proizvođača zrakoplova B737 MAX zbog sigurnosnih razloga. S obzirom na trenutnu situaciju, čini se da je malo vjerojatno da će se mnoge od tih pošiljki isporučiti”, kaže Chammem. Lufthansa, na primjer, planira “drastično” smanjiti proračun od 3 milijarde eura za kapitalne izdatke za 2020. godinu.

Aviokompanije će preživjeti krizu

Vodeće Europske avio kompanije će preživjeti krizu, dijelom kroz prethodno navedene mjere za očuvanje novca. Uzimajući u obzir posljedice pandemije, također će morati prilagoditi svoje ambicije rasta i svakodnevno poslovanje znatno manje dinamičnom poslovnom okruženju u budućnosti. Budućnost aviokompanija nje crna za sve.

“Ono što pogoršava stvari jest važnost putovanja i turizma kao ključnog doprinosa BDP-u širom svijeta”, kaže Chammem. Putovanja i turizam doprinijeli su otprilike 9 trilijuna dolara globalnom BDP-u 2019. godine, u odnosu na 5,8 trilijuna dolara u 2007. prije globalne financijske krize i ekvivalent više od 10% svjetskog BDP-a.

Kako se štititi od Corona virusa?

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Previous articleOdlični dokumentarci i filmovi na Pickboxu koje ćete teško drugdje naći
Next articleDa, postoje zemlje bez Corone