Travel AdvisorTravel Advisor

Čarobni vinski (produženi) vikend u Slavoniji

Graševina a Cappella u Slavonskom Brodu i Pjenušavi erdutski doručak u vinogradu

8. – 10. rujan 2022.

Vikend posebnih vinskih događaja može početi i u četvrtak! Slavonski Brod poziva vas na originalnu vinsku prezentaciju naše najpopularnije slavonske vinske sorte graševine uz pjesmu “a cappella” već u četvrtak, 8. rujna u 19h. U petak razgledajte Brod pa se uputite prema Erdutu gdje vas navečer očekuje predstava Čudo, a u subotu ujutro u 10h dođite na Pjenušavi doručak erdutskog vinogorja u vinariji Siber. Primamljivo, zar ne? Evo detalja.

Četvrtak, 8. rujna 2022., 19:00 – 22:00

© Julio Frangen

Tada će se u Brodskoj Tvrđavi, u Kapelanovu stanu, prvi put održati najoriginalnije predstavljanje graševine uz pjesmu “a cappella” poznatog Hrvatskog pjevačkog društva Davor. Na događaju će se, u opuštenoj atmosferi, predstaviti graševine iz pet slavonskih vinogorja uz domaće zagrize. HPD Davor će uz svaku graševinu otpjevati jednu pjesmu, koja će se idealno sljubiti uz vina.

© Julio Frangen

Svoj su dolazak najavile vinarije Stanić, Krauthaker, Josipović, Feravino, Antunović, Buhač i Josić. Degustaciju će voditi prof. Marija Vukelić, uz vinske entuzijaste Hrvatskog pjevačkog društva “Davor” – Dalibora Veličkog i Dinu Klema. Vinsko glazbena prezentacija je otvorena za javnost, a cijena je 150 kuna. S obzirom na ograničen broj mjesta, rezervacije su obvezne na mail dino.klem93@gmail.com. Potporu događaju daju Brodsko-posavska županija, TZ Brodsko-posavske županije i TZ grada Slavonskog Broda.

Subota, 10. rujan 2022., 10:00 – 13:30

© Julio Frangen

U vinariji Siber će se u subotu održati 3. pjenušavi doručak u Erdutskom vinogorju u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Osječko-baranjske županije, a u sklopu popularnog događaja Wine&Bike Tour Erdut 2022. Cilj pjenušavog erdutskog doručka je okupiti vinare i vinoljupce na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i domaće slavonske specijalitete – na njihovoj destinaciji.

Svoja će vina predstaviti vinarije Siber, Erdutski vinogradi, Brzica, Antunović, Royal Hill. Pjenušava vina točit će se na početku događaja uz slavonski doručak do 12h, a u 12:30h na programu je En primeur vrhunskih erdutskih vina” kada će svaki vinar ponuditi  premijeru jednog novog vina po vlastitom izboru.  Cijena Pjenušavog erdutskog doručka je 80 kuna. Kako je broj mjesta ograničen, rezervacije su obvezne na mail: marijavukeliczg@gmail.com.

© Julio Frangen

Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u obližnje restorane u Erdutu, Aljmašu, Dalju (uz vlastite rezervacije), i sami dalje istraživati vinogorje. Poziv na vikend-događaj uputila je i direktorica TZ OBŽ, Ivana Jurić:  “Wine & Bike Tour Erdut je manifestacija koja već devetu godinu privlači velik broj hedonista u Erdutsko vinogorje, smješteno na najpopularnijoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to svečanost kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Ovogodišnji Wine & Bike održava se od 9. do 10. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogat dramski i glazbeni program,  biciklističko – vinska utrka, a dodatna atrakcija je koncert svjetskog mega cara Ramba Amadeusa u Erdutskim vinogradima.” Više o manifestaciji saznajte na linku.

Autor naslovne fotografije: © Julio Frangen

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous article“4. JELSA SUMMER WINE TASTING”: pobijedio Pošip 2021. hvarske obiteljske vinarije Luviji
Next articleMadrid: Što vidjeti u glavnom gradu Španjolske?