Chatbot u turizmu je novi trend ?

Chatbot u turizmu je novi trend
Chatbot Je računalni program koji provodi razgovor putem slušnih ili tekstualnih metoda. Takvi programi često su dizajnirani tako da mogu uvjerljivo simulirati kako će se čovjek ponašati kao partner u razgovoru. Kod nas se to kolokvijalno zove robot misleći na automat koji se javlja nakon poziva službama za korisnike u velikim firmama.
Chatbot u turizmu zamjenjuje žive agente koje bi nazvali u agencijama. Svi ljubitelji online agencija će tako imati prilike i pričati s nekim od robota. Javite nam iskustva.


Roboti su ušli na mala vrata. Prvo su se počeli koristiti u MICE segmentu. MICE = Meeting, Incentive, Corporate Events. Organizatori velikih evenata su shvatili da u doba mobilne komunikacije brže i više informacija dolazi putem posebnih aplikacija koje se rade za velike kongrese. Također je bilo logično da se instaliraju Chatbotovi umjesto živih operatera. Istina da su tako informacije ograničene, no s druge strane je moguće simultano razgovarati tj.odgovarati na mnogo pitanja u isto vrijeme.
Ovog proljeća na sajmu IMEX u Frankfurtu, inače najvažnijem MICE sajmu u turizmu, predstavljen je Frank. Kad je sudionike zanimalo kad počinje koje predavanje ili gdje se nalazi neki štand kontaktirali su Franka preko telefona i saznali i odgovor. Tako je Frank Chatbot ili AI (umjetna inteligencija) zamijenio slanje poruka te najavio novu eru u turizmu. IMEX je bio testni poligon. Izgleda uspješan. IMEXlabs i Scen.sio nastavljaju s razvojem Franka. Za vrijeme sajma se Frank stalno reprogramirao i razvijao što je dovelo do evolucije programa (AI) i boljih odgovora kako je odmicao sajam.


Veličina tržišta Chatbotova je primjenjuje na oko 4 milijarde E do 2020.

Samoučeće nove tehnologije imaju neograničene mogućnosti. Da li je to dobro za nas? Vidjet ćemo.
Chatbot u turizmu će uskoro biti novi standard usluge. Možda ne u apartmanu na Šolti, barem još neko vrijeme, no svijet se kreće u tom smjeru.