Copenhagen najavio kraj turizma kakav smo do sada poznavali

Četverogodišnja strategija –Copenhagen najavio kraj turizma kakav smo do sada poznavali.

Prekrasni Copenhagen upravo je objavio strategiju destinacije koja će ga voditi do 2020. pa i dalje. Plan ističe seizmičke promjene i opisuje što će Copenhagen ostaviti za sobom sa smiješkom.

Copenhagen završava sa erom turizma kakav poznajemo.

Odaje počast turistima iz prošlosti. Doba masovnog turizma i prošli dani nepovezanih posjetitelja su iza ovog grada Nema razlika između posla i užitka , grada i prirode, kulture i vožnje biciklom..


 

Što dolazi nakon turizma? “Posjetitelj dio zajednice.”

Ne brinite. Nije kraj svijeta. Copenhagen stavlja čovjeka u centar vizije i uamišlja budućnost destinacije kao zajedničku kreaciju stanovnika, industrije i posjetitelja. Ova promjena dolazi kao odgovor na utjecaj koji turizam može imati na kvalitetu života domaćeg stanovništva. Bilo dobar, bilo loš utjecaj. Europski gradovi poput Barcelone i Venecije bore se sa pretjeranim brojem turista uzrokovanim masovnim turizmom. Neke destinacije, poput Copenhagena, traže soluciju u kojoj mogu postići balans između turista i stanovnika grada.

Objavljujući novu strategiju, Copenhagen ohrabruje da razmišlja o svojim gostima kao o privremenim sugrađanima, umjesto kao o turistima. A kao stanovnik grada, dio ste zajednice, i sudjelujete u njenom životu.

Pet strateških odrednica istaknutih kao okosnica strategije turizma u Copenhagenu u budućnosti:

Dijeljenje je kralj: Omogućiti putnicima, partnerima i svima koji imaju utjecaj mogućnost kreiranja zajedničkih trenutaka.

Jednom, privući, dvostruko cijeniti: Strategija poticanja na ponovni posjet.

Sutrašnji posao obaviti danas: Privući nove turiste sa rastućih tržišta.

Ko-inovacija u srcu: Mogućnost suradnje različitih industrija za dobrobit svih.

Rast temeljen na ljudima: Sam porast broja posjetitelja nije cilj, već povećanje vrijednosti posjetitelja.

Putovanje je uvijek poučno iskustvo. Bitno je bolje razumjeti ljude, mjesta i kulture.

izvor:destinationthink.com