Travel AdvisorTravel Advisor

Dalmatinski vinari kontinuirano promiču svoja vina u Italiji!

Dalmatinski vinari kontinuirano promiču svoja vina u Italiji!

 

Udruga Hvarski vinari i ONAV (Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino – Nacionalna organizacija kušača vina Italije) surađuju već niz godina, kroz razne radionice i događanja, kako u Italiji, tako i kod nas. Prva suradnja u Hrvatskoj bila je 2019. kada je Pasquale Porcelli iz ONAV B.A.T. (Apulija), sudjelovao kao ocjenjivač Vinskih zvijezdaJelsa Summer Wine Tasting” i kao vinski novinar. Ocjenjivanje je realizirano uz podršku TZ Općine Jelsa.

ONAV

ONAV djeluje više od 60 godina u Italiji, ima brojne ogranke, obrazuje kušače koji sudjeluju i u kontroli i klasificiranju talijanskih vina. ONAV organizira brojna događanja kako bi promovirao kulturu pijenja vina. Nažalost, ove je godine morao prekinuti svoja događaja zbog pandemije, ali u rujnu je prvo događanje nakon ljetnog “otključavanja” posvetio hrvatskim vinima.

Talijani su pokazali veliko zanimanje i poštovanje prema hrvatskim vinima i proizvođačima. Svaka suradnja bila je posebno iskustvo, otvorile su nam se nove spoznaje o svijetu vina.  Posebna nam je čast, što je nakon duge stanke, talijanski ONAV  na svečanoj dodjeli diploma novim kušačima u rujnu, izabrao hrvatska vina za degustaciju.  Diplome je tada osobno uručio predsjednik nacionalnog ONAV-a Vito Intini, a nakon kušanja organizirana je svečana večera s našim vinima u prestižnom prostoru Chiostro dei Canonici di San Lorenzo.” – rekla je  ponosno  predsjednica Udruge “Hvarski vinari”, Ivana Krstulović Carić, dipl.ing.agr.

20 etiketa

Na tom je kušanju predstavljeno 20 etiketa, bijelih sorti (pošipa, maraštine,  bogdanuše, prča) i crnih (crljenka,  babića, plavine, trnjka i plavca malog), proizvedenih na terenima različitih geomorfoloških svojstava te se Dalmacija pokazala pravom riznicom izvornih sorti. Želja Talijana bila je upoznati što više hrvatskih sorti stoga je udruga Hvarski vinari pozvala na događanje i članove udruženja Vino Dalmacije.  

Dalmatinski vinari imaju što za pokazati.

Foto:  Francesco Siri

Kontakt: Ivana Krstulović Carićdipl.ing.agr.

               Udruga Hvarski vinari, info@hvar-otok-vina.org

PR kontakt: Marija Vukelić, prof.

Posjetite stranicu Upoznaj Hrvatsku.
Instagram – Upoznaj Hrvatsku
Facebook – Upoznaj Hrvatsku

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu:
Vodič po najljepšim skijalištima,
Savjetnik za putovanja Travel Advisor,
Savjetnik za putovanja Europom i
Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleTop 8 jesenskih izleta u prirodu
Next articleSvih sedam kontinenata u samo 3 dana 14 sati 46 minuta i 48 sekundi?