Travel AdvisorTravel Advisor

Destinacije koje treba posjetiti u 2020.

Jedan od najutjecajnijih turističkih magazina, Lonely Planet, objavio je popis destinacija koje bi po mišljenju stručnjaka trebalo posjetiti u 2020.

Popis je podijeljen na četiri dijela, a obuhvaća najbolje gradove, države, regije te destinacije s najboljim omjerom cijene i kvalitete koje se isplati vidjeti u idućoj godini.

Na popisu najboljih gradova prvo mjesto je zauzima Salzburg koji će iduće godine proslaviti 100. rođendan gradskog festivala. Slijedi Washington i Kairo, a među top 5 su još Galway u Irskoj i Bonn u Njemačkoj.

Od regija Lonely Planet za 2020. preporučuje Put svile u srednjoj Aziji, talijansku regiju Marche i Tohoku u Japanu. Na prestižnom se popisu našla i jedna Hrvatska regija. Kvarnerski zaljev se smjestio na osmo mjesto.

Među destinacijama s najboljim omjerom cijene i kvalitete, prvo mjesto zauzeli su Istočni Mali sundski otoci u Indoneziji, te Budimpešta i Madhya Pradesh u Indiji.

Popis najboljih zemalja predvodi Butan. Na drugom mjestu je Engleska, a Sjeverna Makedonija zaokružuje top 3 najboljih država koje bi trebalo posjetiti iduće godine.

Pretplatite se na naš YouTube kanal.
Savjetnik za putovanja na FB i IG
Previous articleBečki aerodrom je središte za jeftine letove
Next articleMoskva – 5 najboljih mjesta za posjetiti, a nisu muzeji