Travel AdvisorTravel Advisor

Digitalni nomadi otkrili svoje planove za bijeg od zime

Zima dolazi, a digitalni nomadi traže strategiju bijega

Digitalni nomadi ove su godine suočeni s time da mnoge zimske destinacije u koje inače odlaze ne rade ili se zatvaraju zbog ograničenja putovanja uzrokovana korona virusom. Zbog toga imaju sve manje mogućnosti pri odabiru destinacija.

Zato je ispitano nekoliko stotina sezonskih putnika kako bi se saznalo koje ih destinacije najviše privlače ove zime i gdje će raditi tijekom sljedećih mjeseci. Istraživanje se provelo tako da se ispitalo dvije najveće Facebook grupe digitalnih nomada koje imaju više od 200.000 članova.

© Austin Distel

Digitalni nomadi otkrili planove za ovu zimu

Sljedeći se podaci trebaju uzeti kao procjena najboljih mjesta za bijeg od zime jer ju puno putnika planira provesti na nekoliko odredišta. Postoji i mogućnost da će promijeniti svoje planove zbog stalnih promjena u putovanjima.

Komentiralo je ili glasalo više od 500 ljudi, a svi zajedno su spomenuli oko 40 različitih odredišta. Meksiko ih je definitivno nadmašio. Drugoplasirani su bili Kanarski otoci u Španjolskoj, dok je Portugal zauzeo treće mjesto. Prema procjenama bi se moglo reći da o radu iz Meksika ove zime razmišlja svaki peti digitalni nomad. U Meksiku je najpopularniji izbor Playa del Carmen koja je već neko vrijeme žarišna točka. Oko 80% ispitanika koji su odabrali Meksiko spomenuli su ovo digitalno nomadsko središte.

© Alexander Proskiw

Neočekivana pandemija koja nas je zadesila ove godine nedvojbeno je promijenila poznati i najbolji popis digitalnih nomadskih zemalja, a u skladu s tim se promijenila i ljestvica zemalja u koje se prije bježalo od zime. Ranijih godina su najpopularnije destinacije bili Bali (Indonezija) i Tajland, no ove godine njihovi strogi zahtjevi za putovanje obeshrabruju digitalne nomade.

Zašto digitalni nomadi biraju baš Meksiko?

Meksička “Strategija semafora” kojom upravljaju ograničenjima u putovanjima privukla je nezaustavljiv protok posjetitelja iz SAD-a i Europe u ljeto i jesen 2020. godine. Ova strategija posjetiteljima na prvi pogled omogućuje prepoznati koje su države otvorene, koja su tamo ograničenja i kakva je zabava dopuštena u svakoj od njih.

I na kraju, u Meksiku posjetitelji ne trebaju COVID test niti moraju prolaziti karantenu. Lokalna pravila poput obveznih maski, socijalne distance i redovitih provjera temperature još nisu obeshrabrila turiste i radnike koji rade iz daleka.

© Austin Distel

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleKarta Austrije se može krojiti prema glazbenicima
Next articleFlyDubai povezuje Zagreb i Dubai