Travel AdvisorTravel Advisor

Dođite na 3. “Wine, olive & heritage festival”

3. “Wine, olive & heritage festival” u Jelsi na Hvaru – savršen prijedlog za produženi vikend na Tijelovo! 

Jelsa i okolica savršena su ideja putovanja za produženi vikend na blagdan Tijelova. Ondje se od 16. do 19. lipnja održava pravi praznik za nepce –  3. Wine, olive & heritage festival u organizaciji Turističke zajednice općine Jelse uz podršku udruge Hvarski vinari.  

© Julio Frangen

„I ove smo godine pripremili mnoštvo zanimljivosti i izvrstan program na našem 3. Wine, olive & heritage festivalu“. Domaćim i stranim gostima predstavit ćemo kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom je planu promocija hvarskih vina, maslinovih ulja i raznih domaćih proizvoda našega otoka. Festival je namijenjen turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“. Naš Festival stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama te stalnom željom za zajedničkim napretkom. – najavila je događaj direktorica TZ općine Jelsa – gđa Marija Marjan. 

© Julio Frangen

Festival započinje u četvrtak 16. lipnja u 10 sati

Sve započinje organiziranim tematskim obilaskom Zastražišća, te posjetom OPG-a Ante Mateljan Babić i OPG-a Grgo Lučić. Ručak je organiziran na obiteljskoj farmi Kod Kućera. U petak i subotu, organizirani su izleti u najpoznatije hvarske vinarije i uljare s degustacijama (Vina Carić, PZ Svirče, Vinarija Ventus, vina Plančić, vinarija Tomić, vina Bell’Iakov, uljara Božić).

© Julio Frangen

Navečer od 19 sati u središnjem jelšanskom parku predviđen je glazbeni program uz degustacije hvarskih vina, maslinovog ulja, domaćih proizvoda te ponudu restorana s mediteranskom hranom i delicijama. U blizini parka bit će organizirana Art&Wine radionica za koju nije potrebna posebna prijava, pa se posjetitelji mogu priključiti u bilo kojem trenutku večeri i otkriti svoje umjetničke sklonosti.

Cijena svakog izleta iznosi 200,00 kuna po osobi. U cijenu je uključen transfer, vodič i degustacije. Ulaznice se mogu kupiti u uredu TZO Jelsa ili online preko ENTRIO.

© Julio Frangen

Program festivala po danima:   

ČETVRTAK, 16.06.2022.

  • 10:00 – 16:00 sati: Zastražišće; OPG Ante Mateljan Babić; šetnja i razgled Zastražišća uz turističkog vodiča; posjet OPG Grgo Lučić; ručak na obiteljskoj farmi Kod Kućera 

PETAK, 17.06.2022.

  • 09 – 12:00 sati:  Vina Carić; Uljara Božić, – Svirče d.o.o.; Vinarija Ventus
  • 14 – 17:00 sati: Vinarija Plančić; OPG Deanović, Vinarija Tomić, OPG Murvica 

SUBOTA, 18.06.2022.

  • 09 – 13:00 sati: PZ Svirče; Vinarija Pavičić; Ranč Gabelić; Vina Bell’Iakov

NEDJELJA, 19.06.2022.

  • 20:00 sati: Koncert „Bašćinu gledajuć, oh koli lipa je“, Trg sv. Ivana
© Julio Frangen

Službene oznake festivala: #najbojeodHvara #JelsaWOH  #eatlocal. 

Prijavite se i doživite sve najbolje od Hvara!   

Prijave i informacije na info@tzjelsa.hr

© Julio Frangen

Autor naslovne fotografije: © Julio Frangen

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous article6 najboljih otoka za odmor u Europi, a nisu Hrvatska i Grčka
Next article7 prekrasnih jezera u Sjevernoj Italiji