Travel AdvisorTravel Advisor

Donosimo listu najboljih restorana u Istri

Glasoviti eno gastronomski magazin Falstaff koji je za njemačko govorno područje vodeći autoritet, objavio je popis najboljih istarskih restorana.

Prema tom popisu Rovinj je daleko ispred svih drugih mjesta u Istri. Osim najboljeg, ukupno je osam restorana u prvih dvadeset. Tri su Umagu, a po dva u Novigradu, Buzetu, Balama.

 

Najbolje ocijenjen je rovinjski Monte s 94 boda i tri vilice, slijedi Wine Vault u hotelu Monte Mulini s 93 boda, Damir i Ornela u Novigradu s 91 bodom, La Puntulina u Rovinju i Marina u Novigradu s 90, Meneghetti u Balama, San Rocco u Brtonigli i Sveti Nikola u Poreču s 89 i tako dalje.

Istra je vrlo popularno odredište među Austrijancima i Nijemcima pa je obraćanje publici kroz ovakvo ocjenjivanje dobro došlo kako za restorane tako i za goste.

Gastronomija u Istri je svake godine sve bolja. To je vrlo važno kako bi se destinacija prepoznala kao dobra i kvalitetna. U našem okruženju vidimo da se u neka mjesta ili regije ide najviše zbog kvalitetne hrane i dobrih vina. Da se ne udaljujemo previše od Hrvatske uzmimo za primjer regiju Collio između Gorizije i Udina u Italiji, Goriška brda u Sloveniji, Vilanyi u Mađarskoj, južnu Štajersku u Austriji i tako dalje.

Image result for Falstaff istrien

Izvrsnost u gastronomiji te korištenje isključivo domaćih namirnica je danas must za svaku destinaciju koja se želi profilirati prema bogatijem i boljem gostu. Pri tome nema prevare jer ti gosti itekako znaju što jedu i zašto plaćaju visoke cijene hrane i pića.

 

U nekim Michelinovim restoranima u Italiji i Austriji se može kušati degustacijski menu već za 150 Eura po osobi. Ljudi koji jedu u takvim restoranima ne žele smrznutu hranu iz nekog trgovačkog lanca, maslinovo ulje iz limenke ili vino iz rinfuze.

Kvaliteta ima svoju cijenu, ali ima i goste koji su to spremni platiti.

Travel Advisor – Wine & Gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleZlatna groznica još uvijek traje
Next articleRoad trip po Irskoj