Doživite prekrasne Brijune u jesen

Autor članka:
Podijeli:

Što nudi jesen na Brijunima? 

Jesen je i službeno zakoračila u naše živote, no to ne znači da se Brijuni spremaju za zimski san. Jesen na Brijunima može biti jednako uzbudljiva kao i ljeto. Zato otkrijte u čemu možete uživati na ovom predivnom otočju tijekom nešto hladnijih dana.

Posebne ponude hotelskih smještaja

Brijuni arhitektura
© NP Brijuni

Jesen na Brijunima bogata je promotivnim akcijama gdje se posebno ističe hotelski smještaj, a pogotovo Hotel Istra. U nastavku otkrijte posebne ponude po promotivnim cijenama za dva termina u ovom hotelu.

Hotel Istra, 21.09. – 07.10.

 • dvokrevetna soba park strana za jedno noćenje s doručkom od 639,00 HRK (84,81 EUR) za dvije osobe
 • doplata za dijete do 11,99 godina: 64,00 HRK (8,49 EUR)
 • turistička pristojba: 10,00 HRK (1,33 EUR) po osobi dnevno
 • pansionska večera: 135,00 HRK (17,92 EUR) po osobi dnevno,
  pansionska večera za dijete 0 – 3,99 godina gratis, za dijete 4 – 11,99 godina 67,50 HRK (8,96 EUR) po djetetu
 • doplata za morsku stranu: 130,00 HRK (17,25 EUR) dnevno
Soba u hotelu Istra
© NP Brijuni

Hotel Istra, 14.10. – 27.10.

 • dvokrevetna soba park strana za jedno noćenje s doručkom od 526,00 HRK (69,81 EUR) za dvije osobe
 • jedno dijete do 11,99 godina gratis
 • turistička pristojba: 7,00 HRK (0,93 EUR) po osobi dnevno
 • pansionska večera: 135,00 HRK (17,92 EUR) po osobi dnevno,
  pansionska večera za dijete 0 – 3,99 godina gratis, za dijete 4 – 11,99 godina 67,50 HRK (8,96 EUR) po djetetu
 • doplata za morsku stranu: 130,00 HRK (17,25 EUR) dnevno

Brijunski sportski vikend

Završetak ljeta ne znači da je došao kraj sadržajima na zraku, a upravo zato Brijuni organiziraju Brijunski sportski vikend prepun aktivnosti i zabave. Rezervirajte 22. i 23. listopada i krenite u nove avanture. 

Pješačenje

Jesen na Brijunima daje mogućnost pješačenja po otočju
© NP Brijuni

Pješačenje po raznim šumskim putevima otoka Veliki Brijun pruža mogućnost otkrivanja nekih skrivenih mjesta na otočju. Kod Safari parka ćete se moći kratko odmoriti, a po putu je moguće sresti i divlji životinjski svijet koji su dugogodišnji stanovnici otoka.

Start je ispred Kuće za brodice, a cilj kod crkve sv. Germana te je procijenjeno kako je za ovu rutu potrebno oko tri sata. Radi se o laganom kretanju, bez većih uspona, a tu je i stručno vodstvo koje će vas pratiti tijekom cijelog puta.

Termini:

 • Subota: 09:00 – 12:30 ; 13:30 – 17:00
 • *polasci broda su prema plovidbenom redu

Bicikliranje

Bicikliranje na Brijunima
© NP Brijuni

Jedan od najboljih načina za istraživanje otoka je bicikliranje. Zbog toga je u programu sportskog programa gostima omogućena aktivna vožnja biciklom. Ujedno će uživati u prekrasnim pejzažima, prirodnim vrijednostima i kulturno-povijesnim znamenitostima Nacionalnog parka Brijuni. Staza je prigodna i za obitelji s djecom i rekreativce, a u Safari parku ćete se moći kratko odmoriti. Jednako kao i pješačenje, i bicikliranje je organizirano u pratnji vodiča.

I start i cilj se nalaze na istom mjestu – na SPORTU, punktu za iznajmljivanje bicikala. Ruta se može proći u roku od dva i pol sata, a vožnja je lagana uz povremena stajanja te nema većih uspona. Tajne otoka ćete bicikliranjem moći otkrivati i u subotu i u nedjelju, a za bicikl ćete morati izdvojiti 50 kn/6,64 EUR.

Bicikliranje
© NP Brijuni

Termini:

 • Subota: 10:00 – 12:30 ; 13:30 – 16:30
 • Nedjelja: 10:00 -12:30 ; 13:30 – 15:00

Početna škola golfa

Početna škola golfa
© NP Brijuni

Golf na Brijunima ove godine slavi 100 godina. Igrao se nekada, igra se i danas, a vi ćete imati priliku okušati se u ovoj igri i tako upoznati povijest te aktivnosti na otoku. Početna škola golfa sastoji se od upoznavanja s potrebnom opremom te poduke osnovnog udarca palicom, a aktivnost će provoditi stručni instruktori.

Aktivnost će se odvijati na golf driving rangeu, trajat će sat vremena, a trebate izdvojiti 30 kn/3,99 EUR (košarica loptica po osobi).

Termini:

 • Subota i nedjelja: 09:00 – 10:30 ; 11:30 – 12:45 ; 13:30 – 15:00

Obiteljski golf vikendi

Golf loptice
© NP Brijuni

Osim tijekom Brijunskog sportskog vikenda, obiteljski golf vikend održat će se i vikend nakon – 29. i  30. listopada, a sve zahvaljujući prethodno spomenutoj 100. obljetnici igranja golfa na otoku. Kako bi ovu veličanstvenu igru približili svojim posjetiteljima, Nacionalni park Brijuni organizirao je manifestaciju za cijelu obitelj. Tako će svi zainteresirani imati priliku zaigrati jedan od najstarijih sportova u povijesti.

Posjetitelji će uz kupnju ulaznica po promotivnoj cijeni dobiti i gratis školu golfa, dok će najmlađi moći uživati u tematskim radionicama i aktivnostima koje će voditi profesionalni animatori. Uz sve navedene aktivnosti, moći će se besplatno razgledati i izložba posvećena 100. obljetnici golfa u crkvici sv. Roka.

Jesen na Brijunima donosi obiteljski golf vikend
© NP Brijuni

Cijena individualne ulaznice za odrasle je 100,00 kn/13,27 EUR, za mlade od 7 do 18 godina 70,00 kn/9,29 EUR, a za djecu mlađu od 7 godina ulaznica je besplatna.

Mala sportska škola

Mala sportska škola
© NP Brijuni

Na Brijunima će uživati i najmlađi jer je za njih pripremljena vesela mala sportska škola gdje će se djeca različitog uzrasta (od 4 do 12 godina), tijekom sat vremena vježbanja, moći upoznati s nekim osnovnim kretnjama, sportovima i pravilima fair play igre. Aktivnost će na Trgu prijateljstva (travnjak pored Info punkta) voditi educirana i stručna osoba.

Termini:

 • Subota i nedjelja: 09:00 – 10:30 ; 11:30 – 12:45 ; 13:30 – 15:00

Hotelski gosti uživat će u jogi

Joga
© NP Brijuni

Joga, za razliku od ostalih dinamičnijih sportsko-rekreativnih aktivnosti tijekom vikenda, predstavlja odličnu relaksacijsku aktivnost. Hotelski gosti će se upoznati s malo mirnijim oblikom vježbanja, aktivnosti koja spaja um, duh i tijelo te koja postaje sve traženiji oblik vježbanja u ponudi većine turističkih resorta i objekata. Sat joge održat će se na poljani uz drvo masline staro oko 1.600 godina što će pružiti nezaboravan doživljaj, a sve uz vodstvo stručne osobe.

Joga na poljani
© NP Brijuni

Cijena individualne ulaznice za odrasle je 100,00 kuna/13,27 EUR, za mlade od 7 do 18 godina 70 kn/9,29 EUR, dok je za mlađe od 7 godina ova aktivnost besplatna.

Termini:

 • Subota i nedjelja: 9:30 – 10:30 ;16:00 – 17:00

Nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje
© NP Brijuni

Radi se o obliku fizičke aktivnosti gdje je obično, prirodno hodanje pojačano dodavanjem posebno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje. Start je ispred Kućice za brodice, a do cilja kod crkve sv. Germana hodat će se oko tri sata po označenim šumskim stazama za nordijsko hodanje u NP Brijuni. Ne trebate brinuti ako se nikada niste susreli s ovom aktivnošću jer su vam osigurani štapovi i uvodni tečaj nordijskog hodanja. Također, radi se o laganom kretanju bez većih uspona.

Termin:

 • Nedjelja: 11:30 – 14:45

Dani otvorenih vrata 2022.

Posjet Velikom Brijunu po promotivnoj cijeni

Vlak
© NP Brijuni

Nacionalni park Brijuni od 24. do 31. listopada organizira Dane otvorenih vrata. To znači da ćete Veliki Brijun u tom razdoblju moći posjetiti po promotivnim cijenama.

Za individualne posjetitelje organiziran je obilazak uz pratnju stručnog vodiča. Razgledavanje Velikog Brijuna uključuje prijevoz brodom na otok, jednosatnu turu turističkim vlakom, posjet Safari parku i muzeju, crkvi sv. Germana te Kochovoj šetnici. Također, moći će se posjetiti i mediteranski vrt te Kuća za brodice.

Samostalni obilasci uz aplikaciju Brijuni Pocket Guide

Možda vam je ipak draže samostalno razgledavati sve znamenitosti Velikog Brijuna. Dobro je znati da imate opcija, pa otok možete otkrivati pješice, biciklom ili električnim autićem, a sve uz aplikaciju Brijuni Pocket Guide.

Električni autić
© NP Brijuni

Radi se o mobilnoj aplikaciji koja sadrži informacije o brojnim atrakcijama, smještaju, ugostiteljskoj ponudi te sportsko-rekreativnim aktivnostima i uslugama u Nacionalnom parku Brijuni. Također, prikazuje zanimljivosti Brijuna kao bogatog spoja prirodne i kulturno-povijesne baštine te GPS oznake lokacija.

Logo NP Brijuni

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave