Cijene u Londonu padaju

Cijene u Londonu

Britanska funta je drastično pala u odnosu na američki dolar. Još sinoć funta je vrijedila 1.3 dolara, u 10 sati po lokalnom vremenu pala je na 1.278 dolara, javlja AFP. Euro je skočio na 88.26 penija, što je rast o 1.3 % u manje od 24 sata.

Valuta koju su Britanci pokušali sačuvati Brexitom ipak gubi bitku u ratu svjetskih valuta. Nakon što je nekoliko ministara i drugih dužnosnika iz vlade premijerke Therese May dalo ostavke zbog Brexita, vrijednost funte pala je za preko jedan posto prema dolaru i euru.
Niža vrijednost funte mogla bi biti od koristii izvoznicima, ali ne u svim sektorima podjednako.Mnoge  tvrtke, posebno u proizvodnji mogle bi imati rast troškova jer je će uvozna roba poput goriva poskupjeti zbog pada britanske valute.
Cijene u Londonu
U turističkom sektoru pad funte mogao bi značiti povećanu zaradu. Ova inače turistima jedna od naskupljih zemalja, padom valute postaje pristuipačnija.
U odnosu na hrvatsku kunu funta je pala za jedan posto. Od sutra za jednu funtu trebat će izdvojiti manje od 8,5 kuna. Jačanje kune prema funti pojeftinilo vam je svu potrošnju u Velikoj Britaniji, te sve transakcije koje se plaćaju u funtama. Ovo bi moglo biti pravo vrijeme za putovanje i shopping u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

10 londonskih muzeja koje svakako morate posjetiti

London ima šest aerodroma

Vodič – London za početnike