Travel AdvisorTravel Advisor

Kako bi mogla izgledati avionska putovanja?

Avionska putovanja više neće biti ista

Prema izjavama stručnjaka i medija koji se bave putovanjima dalo bi se zaključiti kako će putovanja avionom izgledati drugačije.
Krenemo li od dolaska na aerodrom, moguće da ćemo se morati pripremiti na čekanja I dodatne provjere. Neki tvrde da će proces ulaska u avion možda trajati I četiri sata. Dodatne kontrole prilikom ulaska u zgradu aerodroma će uključivati mjerenje temperature te dezinfekciju. Postoje patentirani posebni prostori kroz koji će se ulaziti. Liče na kontejnere ili tunele. Služe za dezinfekciju putnika i prtljage.

Distanciranje u redovima

Ako se održi distanciranje, trebat će više prostora za duge redove uz obavezan razmak. Mnogi od današnjih šaltera za čekiranje nisu prilagođeni tome što znači da će biti manji broj letova i duža čekanja.
Letova će biti manje i zbog toga što će se avioni morati dezinficirati između iskrcaja i  ukrcaja putnika. Zbog toga pada u vodu model niskobudžetnih aviokompanija kojima je željeni standard zadržavanja aviona na zemlji samo 45 minuta.
Broj letova i aviona u prometu će, barem u početku, biti znatno manji što će dovesti do rasta cijene aviokarata ubog povećane potražnje. Također se očekuje da u ponudi bude manji broj destinacija.

Svakakve ideje

Ima raznih, pa i bizarnih, prijedloga o tome kako poboljšati sigurnost. Neki zagovaraju ukidanje kabinske prtljage kako ne bi dolazilo do kontakta. Aerodromi misle da će se ukinuti prostori za čekanje i toliko poželjni lounge prostori. Tvrde da će putnici dolaziti u točno, unaprijed određeno vrijeme kako se ne bi predugo zadržavali unutar zgrade. Takva regulativa dovodi do zatvaranja trgovina i ostalih djelatnosti. Moguće je da će se ići direktno u avion bez zadržavanja. Avionska putovanja će tako izgubiti dio svog šarma.
Čekiranje osoba i prtljage bi moglo biti samo automatsko bez prisustva osoblja. Na aerodromima će biti moguće izvršiti brzinski test na virus u svrhu dobivanja propusnice koje neke zemlje mogu tražiti. Naravno, sve će to putnici dodatno platiti. Pratnja putnika neće moći ući u aerodromsku zgradu. Samo će biti dozvoljen ulaz putnicima.

Upotreba biometrijskih dokumenata će biti obavezna kako bi se procesi automatizirali i kako bi se smanjio kontakt s osobljem. Radi se na razvoju sistema koji bi prepoznavao lica putnika umjesto propusnica. British, Qantas I EasyJet su već počeli s probama. Veliki aerodromi preporučuju da se uvede samo online čekiranje i beskontaktno plaćanje.
U avionima neki zagovaraju da se ostavi srednje sjedalo prazno. To izaziva zazor kod aviokompanija jer, kako tvrde, dolazi u pitanje business klasa koja je najvažniji izvor prihoda. Također tvrde da će se u tom slučaju značajno povisiti cijene karata jer će trebati nadoknaditi prazan prostor. Mnoge kompanije su uvele obavezno nošenje maski i rukavica te dodatno pročišćavanje zraka u avionu. Tendencija da se više ne služi hrana ili piće. Neke kompanije su već prestale servirati bilo što.

 

 Više cijene aerodromskih taksi i aviokarata

Pri dolasku u nekim zemljama će tražiti dokaz o cijepljenju, kada se uvede, ili neku vrstu imunološke putovnice. Na pojedinim aerodromima, poput Beča I Hong Konga se vrše testiranja prije nego putnici smiju ući u zemlju.
Za sada su to sve pojedinačne regulative na pojedinim aerodromima i kod nekih aviokompanija. Nema univerzalnog standarda koji će postati za sve jednak. Ponuda na aerodromima će biti znatno manja, a provjere i kontrole češće što će direktno voditi prema skupljim taksama. Ako bude manje letova i manje prodanih mjesta u avionima znači skuplje aviokarte. Avionska putovanja više neće biti ista.

Novi protokol I informacije u vezi avionskih putovanja će se moći naći na ovim stranicama:

International Air Transport Association (IATA), the Airport Council International (ACI), Cruise Lines International Association (CLIA), United States Travel Association (USTA), Pacific Asia Travel Association (PATA), International Civil Aviation Organisation (ICAO), the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), the European Travel Commission (ETC) and the World Tourism Organisation (UNWTO)

Travel Advisor – putovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Previous articleMotovun i vino
Next articleGdje su vinske ceste Zagrebačke županije?