Travel AdvisorTravel Advisor

Emirates odlazi iz Hrvatske

Je li istina da Emirates odlazi iz Zagreba

Kako navode neki portali poput Indexa i Novog Lista, Emirates napušta Zagreb i zatvara svoj ured. Ako je istina to je veliki udarac za Hrvatski turizam. Naime, Emirates je uveo ovu rutu za Dubai prvenstveno zbog turista iz Australije i Azije. Oni su dobar dio godine punili najudobniji avion B 777 koji je prometovao na liniji Zagreb – Dubai. Tek nakon njih su putnici iz Slovenije i Hrvatske koristile Emirates za odlazak, prvenstveno, u Aziju.

 Sve manje letova iz regije

           Linije neće biti niti sljedeće 2021. godine što je vrlo znakovito.

Izgleda da ne očekuju smirivanje pandemije i da se ne očekuje oporavak tržišta dalekih putovanja. To prvenstveno znači da neće biti grupa iz azijskih zemalja. Nakon što je letove otkazao Korean Air, otkaz letova Emiratesa za 2021 možemo protumačiti kao vrlo loš znak za normalizaciju putovanja između Azije i Europe. Jednostavnije rečeno neće ih biti, osim ako se nešto ubrzo ne promjeni, a što nije izgledno.

Aerodorm bez aviona

Domaće zračne luke može samo država spasiti od bankrota

To je veliki udarac i za profitabilnost Aerodroma Zagreb koji tako ostaje bez leta koji je koristio najveći avion na redovnoj liniji iz Zagreba. Svi putnici koji će od sada na dalje željeti putovati u Dubai će to morati iz nekog od drugih europskih gradova.

Kako za Dubai

Najbolja veza se za sada čini ona iz Budimpešte s kompanijom Wizz Air. Povoljne opcije je moguće naći preko Istanbula i Beograda. Iz Beča Emirates nudi cijene povratnih karata od 500 E na više za studeni. Jeftiniji je Pegasus (oko 350 E), no put traje više od 12 sati po smjeru. Moguće je da će se pojaviti i neke druge opcije, ali ne direktne iz Hrvatske.

Još lani smo birali kad je najbolje ići u Dubai

Treba znati da će putovanje umjesto pet i pol trajati dvanaest i više sati. Očekuje se značajan pad turističkih putovanja za Dubai. Ipak, puno veći problem bi mogao biti izostanak grupa iz Azije sljedeće godine. Emirates je još jedna velika kompanija koja napušta Zagreb i Hrvatsku.

Kako izabrati najbolji smještaj u Dubaiu

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleDublin – Što raditi u glavnom gradu Irske?
Next articleSölden – Ötztal: Uzbudljivi praznici u Tirolu