Emirates otvara novu klasu ?

Emirates otvara novu klasu

Avio kompanija Emirates je znana po dobroj usluzi, modernim avionima te općenito visokim standardom kojeg bi poželjele mnoge konkurentske kompanije.

Već neko vrijeme kompanija razmatra uvođenje nove klase – budget economy cabin. Više sjedala, uži prostor između redova, te ograničena ili nikakva besplatna usluga hranom i pićima te naplačivanje rezervacija i prtljage.

Predsjednik kompanije Tim Clark tvrdi kako postoji određena skupina putnika kojima je isključivo važna cijena. Vjeruje kako Emirates može odgovoriti na takvu potražnju. Ne na svim linijama, ali na nekima bi mogli krenuti s takvom ponudom. Pritisak LCC avio kompanja koje su počele letjeti na dugim letovima poput Air Asie X, Norwegiana i Wowa se ipak osjeća. Broj tih letova je još uvijek ograničen i za sada ih je velika većina preko Atlantika povezujući Europu i Ameriku, no za očekivati je da ih bude na svim rutama.

 

 

“Postoji veliki segment tržišta u kojem putnici preko meta tražilica nalaze najjeftinije karte između točke A i B. Emirates jest premium Avio kompanija, no suočava se s istim problemima kao i drugi. Ekonomska klasa kakvu znamo sada će ubrzo nestati. Podijelit će se na premium, “normalnu” i budget ekonomsku klasu s različitim cijenama, uslugom i sjedištima. Vjeruje se da je moguće ugurati jedanaesto sjedište u red u A380. Nova klasa bi pomogla da putnici koji za sada izbjegavaju Emirates počnu letjeti s nama.”

Tim Clark smatra kako bi dobar image Emiratesa mogao prevladati pri izboru prijevoznika ako bude po cijeni sličan nekoj LCC kompaniji. Konkurencija ne spava pa Emirates treba uhvatiti korak s ostalima. Grupa Lufthansa ima brend Eurowings u kojem se nudi bazična usluga, no još uvijek bolja od ostalih LCC u Europi. Na Američkom tržištu sve tri velike kompanije Delta, United i American nude Basic Economy. Emirates ima veliku flotu A380 aviona pa ima prostora za eksperimentiranje i traženje najboljeg rješenja.

Travel Advisor vjeruje ako Emirates otvara novu klasu da će sigurno biti kvalitetna.

Pogledajte i pretplatite se na naš YouTube video kanal.

Slične teme : Primera Air , Joon , Norwegian , Air Asia