Travel AdvisorTravel Advisor

Pet europskih destinacije koje se sada isplatiti posjetiti kada nema gužve

Najpopularnije europske destinacije dobar dio godine su prenapučene turistima iz cijelog svijeta. Brojna događanja tijekom ljetnih mjeseci te brojke dodatno povećavaju. Koncerti i festivali su ove godine mahom otkazani, krstarenja su ili ili zabranjena ili u znatno manjem opsegu, a i dobar dio putnika je odlučio ostati doma. Zbog svega toga sada nema gužve u nekim od najposjećenijih destinacija. Svi koji su spremni na putovanje i pod ovim korona mjerama sada imaju priliku izbjeći gužve i podosta uštediti.

Venecija, Italija

Iako se Venecija otvorila za turiste – nema gužve. Velike količine posjetitelja obično su pristizale kruzerima (samo u 2019. godini ta brojka je bila 1,6 milijuna), a trenutno uopće nisu dopuštena krstarenja brodovima pa su kanali gotovo potpuno prazni. Sve znamenitosti možete obići bez dugih čekanja u redovima ili guranjem kroz gomilu. Dodatno, imate jedinstvenu priliku vidjeti Veneciju s poprilično čistom vodom što ni lokalno stanovništvo ne pamti. I restorani kao i smještaj sada su puno pristupačniji te je lakše doći do rezervacije u željenom terminu. Iskusite Veneciju kakva već dugo nije bila.

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je posljednjih godina poznat po pretjeranom turizmu pa je ovo jedinstvena prilika za doživjeti pravi duh grada. Neće vam više trebati sati i sati da biste obišli muzeje i galerije, ali je potrebno malo više planiranja. Naime, uspostavljen je sustav rezervacije termina u kojem ćete obići određenu lokaciju. Na taj način kontrolira se broj ljudi koji se u isto vrijeme nalazi na lokaciji, ali barem znate da nećete čekati u nepreglednim redovima. Uživajte u gradskim kafićima gdje ćete sada vjerojatno uspjeti uloviti svoje mjesto.

Santorini, Grčka

Jednako kao i u Veneciji, velik broj posjetitelja dolazi na kruzerima. Još 2018. taj broj su ograničili na 8.000 posjetitelja dnevno što dovoljno govori o popularnosti Santorinija kao destinacije za kruzere. No, s obzirom na situaciju, još uvijek nije dopušten dolazak kruzera na otok pa je i broj posjetitelja vidno manji. Posjetite li Santorini nećete morati čekati na red da bi ulovili fotku na nekoj od popularnih lokacija, a možete i bezbrižno uživati na jednoj od predivnih plaža ili nekom od brojnih barova.

Provansa, Francuska

Već tradicionalno francuska, britanska i ina elita u srpnju i kolovozu pohrli u Provansu. 2018. godine je čak 90 milijuna otputovalo na odmor u Francusku, ali to ove godine nije slučaj. Sada napokon imate priliku posjetiti neke od najljepših mjesta Provanse – Arles, Cassis, Eze, Simiane-la-Rotonde i brojna druga bez gužvi i previsokih cijena. Od predivnih polja lavande do besprijekornih plaža Provansa je idealno mjesto za odmor i opuštanje.

Jezero Como, Italija

Najveće talijansko jezero svake godine, naročito ljeti, posjećuju milijuni turista. Popularna je to destinacija i za vjenčanja koja se odvijaju u nekoj od luksuznih vila ili hotela uz obalu jezera. Zbog svega toga putovanje na ovu destinaciju trebalo je uvijek dosta ranije isplanirati te pripremiti odgovarajući budžet. Sada je situacija mirnija i opuštenija nego ikada. Pozitivno talijansko raspoloženje, dobra hrana i lijepo vrijeme garancija su užitka. Doživite pravi talijanski Dolce vita način života.

Preplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articlePaklenica – kada poželim pobjeći iz grada i osjetiti miris divljine
Next articleKrstarenje iz snova