Idealna mjesta za odmor na jesen

Ne možete odlučiti želite li odmor u nekom europskom gradu bogate povijesti kulture i zanimljive gastronomije, ili pak uživanje na predivnim sunčanim plažama? Odlučte li se za jedan od ovih gradova imat ćete idealan spoj i jednog i drugog!

1. Dubrovnik, Hrvatska

Idealna mjesta za odmor na jesen

Zadivljujuća arhitektura i povijest Dubrovnika uz prekrasne plaže čine savršenu kombinaciju svega što biste poželjeli za odmor.  Najljepša moguća simbioza grada i mora. Provedite jutra u užurbanoj gradskoj vrevi, a popodne uživajte na obalama jedne od niza predivnih gradskih plaža. Više o Dubrovniku pročitajte ovdje.

2. Barcelona, ​​Španjolska

Idealna mjesta za odmor na jesen

S dva kilometra pješčanih plaža na samo desetak minuta šetnje od centra grada, Barcelona je definitivno među najljepšim gradovima kad je u pitanju najbolji europski gradski odmor na plaži. Ne samo da je dom prekrasnim plažama, već ima i izvrsnu kulinarsku scenu. Bez obzira odaberete li plažu Barceloneta, Icaria, Mar Bella ili Sitges, dočekat će vas neke od najboljih urbanih plaža u Europi. O Barceloni više pročitajte ovdje.

3. Amsterdam, Nizozemska

Idealna mjesta za odmor na jesen

Hladan i smiren, nizozemski glavni grad ima puno više od kanala i kafića. Unatoč onome što mislite, Amsterdam ima mnoštvo pravih pješčanih plaža tako da možete zaroniti u ocean kada odmarate od obilazaka. U ronilačkom odijelu. O Amsterdamu pročitajte više ovdje.

4. Berlin, Njemačka

Idealna mjesta za odmor na jesen

Dom najvećeg europskog terena za odbojku na pijesku i plutajućeg bazena, kad sunce udari na obale rijeke Spree, obalna berlina pretvori se u pješčani raj. Provedite ugodan jesenji vukend pijući mojito na šarenim ležaljkama u nekom parku Berlina. O ovom gradu pročitajte više ovdje.

5. Varšava, Poljska

Idealna mjesta za odmor na jesen

Uzimajući savjete iz susjedne Njemačke, urbane plaže preusmjerile su se na šetnice Visule u Varšavi pretvarajući neizgrađeni grad u iznenađujuće morsko utočište s drvenim palubama, suncobranima i ležaljkama za sunčanje. Nećete imati usjećaj da se kupate usred vibrantne metropole.

6. Nica, Francuska

Idealna mjesta za odmor na jesen

Nijedan popis najboljih odmora na plaži ne može biti potpun bez spominjanja sjaja i glamura francuske rivijere. Rijedak spoj talijanske i francuske kulture, kozmopolitski primorski grad prepun je butika, restorana s pet zvjezdica i ima predivnu obalu. Spakirajte svoj najveći šešir,  faktor 50 i sunčajte se sa stilom na  najboljim urbanim plažama u Europe.

7. Valencia, Španjolska

Idealna mjesta za odmor na jesen

Valencia će vas razmaziti plažama zlatnog pijeska, povijesnim znamenitostima, muzejima i gastronomijom. Na samo nekoliko minuta udaljenosti od centra grada, okupajte se u Las Arenasu ili odite malo dalje na slikovitu plažu La Malvarrosa. O Valenciji više pročitajte ovdje.

Travel AdvisorEuropa

Pretplatite se na naš YouTube video.