Eurowings proširuje ponudu – Najbrže rastuća avio kompanija u Hrvatskoj

Eurowings proširuje ponudu

 

Eurowings proširuje ponudu letova prema zračnim lukama u Hrvatskoj

Eurowings nam je poznata avio kompanija kao LCC u vlasništvu  velike I moćne Lufthanse. Kompanija spojena s Germanwingsom u jedan brend pod imenom Eurowings. Sjedište je u Düsseldorfu. Ubrzani rast je doveo do povećanja broja zrakoplova kojih imaju više od 150. Za tržište se bore s direktnom konkurencijom easyJetom, Vuelingom I Ryanairom.
Senior manager for Network Development and Airport Relations, Ivan Oreč je najavio u utorak nove planove. Kako je istaknuo Eurowings je u pregovorima s Hrvatskom TZ oko subvencioniranja u sljedećoj godini I dodavanju novih letova prema Hrvatskoj.
U utorak 31.10 Eurowings je pokrenuo direktnu liniju Zagreb – Düsseldorf. Taj let će biti u ponudi tri puta tjedno – utorkom, četvrtkom I subotom.

Eurowings povezuje Zagreb s Berlinom, Hamburgom, Kölnom I Stuttgartom. Očekivani broj putnika prema Zagrebu je 170.000 ove godine, a treba rasti na 200.000 sljedeće godine. Prosječna popunjenost aviona je između 80 i 90% što je jako dobro. Zagrebačka TZ sudjeluje u zajedničkim promidžbenim aktivnostima.
U 2017.godini su ostvareni dobri rezultati. Očekuje se da će broj prevezenih putnika do kraja godine biti veći od 900.000 što znači povećanje od 60% u odnosu na godinu prije. U 2018 je očekivani broj od milijun putnika. Tim brojkama Eurowings drži drugo mjesto po broju prevezenih putnika u Hrvatskoj. S 10% udjela na tržištu je s tog mjesta smijenila easyJet.

Eurowings proširuje ponudu

Reklamiraju se kao “Najbrže rastuća avio kompanija u Hrvatskoj”.

Kompanija planira proširiti I sezonsku ponudu letova te neke produžiti u zimu kao što je ove godine s letom Rijeka – Koeln. Spominje se i moguće otvaranje baze Eurowingsa u Rijeci.
U planu je povezivanje aerodroma Brač kao nove destinacije s Njemačkom. Kako au najavili tis u razgovori u završnoj fazi. Iz Osijeka će se povećati broj tjednih polazaka za Stuttgart s dva na tri.
Iz svoje nove baze u Salzburgu Eurowings za sljedeće ljeto planira letove prema Splitu I Dubrovniku. Povećava se I broj letova prema Zadru.
Kako je najavljeno u sljedeće tri godine se očekuje veliko širenje prema zračnim lukama Hrvatske. U susjedstvu su najavljeni letovi iz Düsseldorfa I Stuttgarta za Mostar sredinom svibnja. Time kompanija ulazi u kontrolirani rizik s obzirom na pad broja putnika iz Mostara u vjeri da će se slijedeće ljeto promijeniti negativni trend.
U onom sivom dijelu tračeva se može čuti da bi Eurowings mogao preuzeti slovensku Adriju te Croatiju Airlines.

Prenesno sa Ex-Yu Aviation

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor : Najbolje avio kompanije 2017 , Nove aplikacije , Nove linije prema Aziji