Festival svjetla Zagreb 2019

Blještavo i sjajno! Što je život bez svjetla? Ove nova umjetnička disciplina koja je iz muzejskih prostora izašla na Gornji grad 2017. svakog nas proljeća očara u Zagrebu.

Festival svijetla Zagreb 2019

Umjetnicima svjetla  grad postaje slikarsko platno, i svjetlo mu daju potpuno novo ruho.  Boje i probude zgrade i spomenike, nebo, šetališta i trgove. Festival je ovo dobrih emocija i spektakularnih  prizora zbog kojeg je svijet oko nas na trenutak potpuno drugačiji i blještaviji.

Festival svijetla Zagreb 2019

Zagrebački Festival svjetla je ujedno i događaj koji najavljuje turističku sezonu. Zove na početak uživanja na otvorenom. Umjetnosti i čaroliji svjetla idealna je uvertira u proljeće.

Festival svijetla Zagreb 2019

Boje su već dugo bitan dio umjetničkoga djela, ali u svrhu stvaranja umjetnosti upotrebljavati samo svjetlost novija je pojava. Ovim festivalom Zagreb će se pridružiti svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga i Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala.

Festival svijetla Zagreb 2019

Zagrebački festival započeo je 20. ožujska, a svjetla će uljepšavati grad i stvarati posebnu atmosferu do 24. ožujka. Svaki dan u ovim nesvakidašnjim prizorima možete uživati od 18 do 23 sata.

Festival svijetla Zagreb 2019

Lokacije na kojma se odvija svjetlosni spektakl su na Gornjam gradu, na dobro nam poznatim lokacijama u srcu grada kao što su Tunel Grič, Art park, Tomićeva ulica, Kula Lotrščak, Park Grič, Plato Gradec, Vranyczanyjeva poljana, Galerija Klovićevi dvori i njezin atrij, Jezuitski trg, Opatička ulica, Hrvatski institut za povijest, Muzej grada Zagreba, Vrazovo šetalište i Ljetna pozornica Tuškanac. Kartu možete pogledati na festivalsvjetlazagreb.hr.

Festival svijetla Zagreb 2019

Vrhunsko događanje koje svakako treba posjetiti. Uživo je još bolje nego na snimkama. Vidio sam slične festivale u Moskvi i Lyonu. Zagreb je u rangu s najboljima.

Festival svijetla Zagreb 2019

Travel advisorVideo

Posjetite naš YouTube kanal

Bordeaux je vinska prijestolnica svijeta

Postoji li ljepše skijalište od karusela Sella Ronde ?

Šibenik – video vodič