Filmovi o putovanjima: Naš izbor za najbolje filmove za putovanje s kauča

Autor članka:
Podijeli:

Filmovi o putovanjima znaju dati dobre ideje za putovanja, a u ovakvim vremenima mogu biti i relativno dobra zamjena za putovanja, kao i ovi virtualni muzeji. U ovom popisu ćemo navesti filmove koji su vezani za putovanja, a koji su po nama odlični. Neki filmovi će upadati u trenutačni razvoj događaja, ali neće svi. Bit će svakakvih žanrova. I ne brinite, neće biti previše Toma Hanksa.

Seven Years in Tibet 

Žanr: Drama/pustolovina
Vrijeme: 2h 16m

Sedam godina u Tibetu je priča o austrijskom planinaru Heinrichu Harreru (Brad Pitt) i njegovom usponu na Himalaje kojeg mu je prekinuo Drugi svjetski rat. Poslije nebrojeno avantura, nalazi se u Tibetu gdje se sprijateljava s Dalaj Lamom i od njega se uči poniznosti i odraslosti. Nažalost, čekaju ga turbulentnija vremena.

Film je dostupan na Netflixu.

Cast Away

Žanr: Drama/romansa
Vrijeme: 2h 23m

Opsesivno punktualan zaposlenik FedExa Chuck Noland (Tom Hanks) je na putu prema Maleziji kada mu se avion sruši iznad Tihog oceana u oluji. Kao jedini preživljeli, Chuck se nađe u samoći na pustom otoku. Kada mu propadnu planovi za vapaj u pomoć i odlaženje s otoka, Chuck nauči kako preživjeti na njemu. Tu ostane godinama, sam sa svojim okruglim prijateljem Wilsonom.

Film je dostupan na Netflixu.

The Terminal

Žanr: Drama/komedija
Vrijeme: 2h 8m

Kada Viktor Navorski (Tom Hanks), istočnoeuropski turist, dođe na JFK aerodrom u New Yorku, rat probukta u njegovoj zemlji i zbog toga on zapne na aerodromu. Zbog rata, američka vlada ga ne može pustiti u državu, ali ne mogu ga ni deportirati kući. Zapeo je na JFK-u, zauvijek. Dok živi na aerodromu, zaljubi se u stjuardesu (Catherine Zeta-Jones), ali čemu vrijedi ljubav kada ne možeš izaći iz aerodroma?

Film je dostupan na Netflixu.

Into the Wild

Žanr: Drama/avantura
Vrijeme: 2h 28m

Cristopher McCandless (Emile Hirsch), sin bogatih roditelja, diplomira na sveučilištu Emory kao odlikaš i odličan sportaš. Međutim, umjesto da se upusti u prestižnu i profitabilnu karijeru, on odabere nešto drugo. Preda sve svoje novce humanitarnim udrugama, odriješi se svih materijalnih dobara i ode živjeti u divljinu.

Film je dostupan na Netflixu.

The Ritual

Žanr: Horor
Vrijeme: 1h 34m

Nakon što su se okupili zbog tragične smrti, četvorica prijatelja odluči se ići na hiking kroz skandinavsku divljinu. Jedan pogrešan korak ih odvede u čudnovate šume nordijske legende, gdje živi drevno zlo i prati ih uskorak.

Film je dostupan na Netflixu.

Pedal the World

Žanr: Dokumentarac
Vrijeme: 1h 20m

Tijekom jedne godine pune avantura, Felix Starck dokumentira njegovu 18.000 kilometara dugu avanturu na bicikli po 22 države.

Film je dostupan na Netflixu.

In Bruges

Žanr: Drama/Kriminal
Vrijeme: 1h 47m

Nakon poprilično teškog zadatka, dvojica ubojica Ray (Colin Farrell) i Ken (Brendan Gleeson) otiđu se skrivati u Belgiju dok se stvari smire. Ray mrzi srednjovjekovni grad u kojem su se našli, ali Ken smatra grad romantičnim i mirnim. Njihova iskustva postaju sve više surealna što više tamo ostaju.

Film je dostupan na Hulu.

Amelie

Žanr: Romansa/komedija
Vrijeme: 2h 9m

Amelie je komedija o mladoj ženi koja diskretno orkestrira živote osoba oko nje i tako stvara svijet svojeg kroja. Ako vas zanimaju filmovi o putovanjima, s ovim filmom možete virtualno posjetiti Pariz. Film je sniman na preko 80 pariških lokacija i cijela mu je bit dočaravanje atmosfere modernog grada gledatelju.

Film je dostupan na Amazon Prime.

Lost in Translation

Žanr: Komedija/drama
Vrijeme: 1h 44m

Usamljeni i ostarjeli glumac Bob Harris (Bill Murray) i zbunjena mladenka Charlotte (Scarlett Johansson) se nađu u Tokiju. Bob je tamo u tijeku snimanja reklame za jedan japanski viski, a Charlotte je na putu sa svojim mužem fotografom. Kao stranci u stranoj zemlji, njih dvoje nađe izlaz, distrakciju i razumijevanje među svijetlim uličicama Tokija. Stvore vezu jedno s drugim koja je jednako nevjerojatna koliko i značajna za njihove živote. Japan možete vidjeti i ovdje.

Film je dostupan na Netflixu.

Encounters at the End of the World 

Žanr: Dokumentarac/indie
Vrijeme: 1h 41m

Poznati redatelj Werner Herzog otputuje na Antarktiku, gdje nađe čistu pustinjsku, ali i predivnu prirodu. Na mjestu koje ljudske ruke skoro uopće nisu dotakle, udruži se sa istraživačima koji riskiraju svoje živote da bi istražili Antarktiku te se i on sam krene bavit nekim svojim istraživanjima.

Film je dostupan na Amazon Prime.

Baraka 

Žanr: Ratni film/dokumentarac
Vrijeme: 1h 38m

Bez ikakve konvencionalne narative, ovaj film predstavlja snimke ljudi, mjesta i stvari diljem svijeta. Od kaotičnih gradova do amazonske divljine, ovaj film odvede svoje gledatelje po cijeloj planeti da bi mogli za sebe vidjeti spektakle prirodne, ali i tehnološke divljine. Film se, pokazivajući koncentracijske kampove, ne boji ni tamne strane ljudstva i time pokazuje kako je svijet spojen tragedijom, ali i čistom snagom ljudske rase. Ako vas zanimaju filmovi o putovanjima, ovo je jedan od najboljih izbora.

Film je dostupan na Amazon Prime.

Hotel Grand Budapest

Žanr: Drama/kriminal
Vrijeme: 1h 40m

U 1930-im, Grand Budapest hotel je popularan ski resort kojeg predvodi Gustave H. (Ralph Fiennes). Zero, mladi dečko koji radi u lobbyju, postane Gustavov prijatelj. Gustave se ponosi svojom prvoklasnom uslugom, koja uključuje i zadovoljavanje seksualnih potreba brojnih starijih žena koje tamo obitavaju. Kada jedna od njegovih ljubavnica misteriozno umre, Gustave se nađe kao glavni sumnjivac.

Film je dostupan na HBO GO.

Fire at Sea

Žanr: Dokumentarac
Vrijeme: 1h 54m

Sniman na sicilijanskoj obali Lampedusa tijekom europske migrantske krize, ovaj film prikazuje opasno putovanje migranata po Mediteranu jukstapoziran sa životima otočana.

Film je dostupan na Amazon Prime.

City of God

Žanr: Drama/kriminal
Vrijeme: 2h 15m

U siromašnim favelama Rio De Janeira u sedamdesetima, dva mladića odluče ići različitim putevima. Rocket (Alexandre Rodrigues) postane fotograf koji dokumentira nasilje u svom susjedstvu. Jose Pequeno (Leandro Firmino da Hora) je ambiciozni diler koji iskoristi Rocketa i njegove fotografije da bi povećao svoju slavu tijekom dilerskih ratova oko teritorija.

Film je dostupan na Amazon Prime.

The Way

Žanr: Drama
Vrijeme: 2h 3m

Otac otputuje u Francusku da preuzme tijelo svojeg otuđenog sina, koji je umro tijekom hodočašća u španjolski Santiago de Compostela. Zatim, on sam odluči otići na hodočašće, da bi razumio put svog sina.

Film je dostupan na Amazon Prime.

Nove objave