Travel AdvisorTravel Advisor

FlyDubai povezuje Zagreb i Dubai

FlyDubai povezuje Zagreb i Dubai

FlyDubai će sljedeće ljetne sezone zamijeniti Emiratesove ljetne operacije između Dubaija i Zagreba. Emirates je potvrdio da ukida sezonsku uslugu, nakon što je ove godine suspendirao letove zbog pandemije koronavirusa. Zrakoplovna tvrtka zatvorila je svoj prodajni ured u glavnom gradu Hrvatske i otpustila lokalno osoblje. FlyDubai planira započeti s tri tjedna leta za Zagreb 3. veljače, povećavajući se na četiri tjedno od početka ljetne sezone 28. ožujka, a svakodnevno od 1. lipnja.
Promjene u ovoj ranoj fazi i dalje su vjerojatne. FlyDubai je prvotno planirao vratiti usluge u glavni grad Hrvatske krajem ovog mjeseca. Emirates će imati code share dogovor na letovima FlyDubai.

Photo by Christoph Schulz on Unsplash

Smanjeni kapacitet mjesta

FlyDubai će održavati uslugu svojim zrakoplovom Boeing 737-800, koji će vjerojatno biti nadograđen na 737 MAX nakon što tip dobije regulatorno odobrenje za povratak u promet. Unatoč povratku FlyduDaija, kapacitet između Zagreba i Dubaija bit će značajno smanjen u odnosu na 2019. Tijekom ljeta prošle godine Emirates je na 380 letova između dva grada ponudio ukupno 137.510 mjesta (uključen povratni let). Usluge su održavane zrakoplovima Boeing 777. S druge strane, FlyDubai će sljedećeg ljeta smanjiti ukupni kapacitet između dva grada za 58,2%. Nudit će 57.420 mjesta na 330 letova.

Dobre vijesti za turizam u Hrvatskoj

U ovoj ranoj fazi, FlyDubai također planira nastaviti sezonsku ljetnu službu za Dubrovnik od 13. svibnja 2021., Predviđeno je da traje do 27. kolovoza.
Ulazak u Dubai dopušten je negativnim testom na koronavirus napravljenim do 96 sati prije polaska. Prema važećim propisima, hrvatski državljani moraju položiti još jedan (besplatno) covid test po slijetanju u zračnu luku Dubai.
Na temelju postojećih planova, FlyDubai također planira opsluživati ​​Beograd, Sarajevo i Tivat sljedeće ljetne sezone. Trenutno leti samo za Beograd i Sarajevo u bivšoj Jugoslaviji. Kapacitet letova za Beograd će rasti za 37,1% u ljeto 2021. u odnosu na razinu iz 2019., a smanjiti za 5% na sarajevskoj liniji i povećati 3,7% na tivatskoj ruti.

FlyDubai je nisko budžeta avio kompanija u vlasništvu države. Nje direktno povezan s Emirates iako imaju istog vlasnika i predsjednika uprave. Operacije vodi iz dubajskog terminala 2. To treba uzeti u obzir prilikom kupnje karata s presjedanjem zbog dužine tranzita.

Tekst preuzet sa stranice ExYuAviation

Photo by Thomas Bormans on Unsplash

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Travel Advisor – Hrvatska

Previous articleDigitalni nomadi otkrili svoje planove za bijeg od zime
Next articleNizozemska: TOP 10 zanimljivosti