Gdje se letjelo krajem osamdesetih ?

Gdje se letjelo krajem osamdesetih

1987. je u bivšoj Jugoslaviji bila rekordna godina po broju prevezenih avionskih putnika. JAT je prevezao 4.531,000 putnika s 30 aviona u floti. Osim JATA postojale su još dvije avio kompanije. Slovenska Adria koja je uglavnom letjela na linijama u Sloveniji, Hrvatskoj I BiH te Aviogenex koji se bavio charter letovima. JAT je imao 87 međunarodnih linija.

Gdje se letjelo krajem osamdesetih ?
Iz Jugoslavije je letjelo nekoliko stranih avio kompanija na interkontinentalnim linijama. Američki Pan Am je četiri puta tjedno povezivao Zagreb I New York, Air Canada tri puta tjedno Zagreb I Toronto te Air China jednom tjedno Beograd s Beijingom I Qantas sa Sidneyem.

Gdje se letjelo krajem osamdesetih
Interkontinentalni letovi JATA su bili prema Alžiru, Amanu, Bagdadu, Cairu, Chicagu, Clevelandu, Detroitu, New Yorku, Torontu, Dubaiju, Kuwaitu, Damascusu, Tripoliju, Tunisu, Kuala Lumpuru, Singapuru, Sidneyu i Melbourneu. Na tim letovima se letjelo s četiri aviona DC 10. Linija za Australiju je imala nekoliko stopova : Beograd – Dubai -Singapore- Melbourne – Sidney, a za USA Beograd – Zagreb – New York – Chicago.
Nadima Jugoslavenskog Aero Transporta (JAT) je bio Joke About Time jer su često kasnili I otkazivali letova.

Gdje se letjelo krajem osamdesetih
Danas to ne bi mogli sanjati ni u najluđim snovima. Danas ima puno više letova nego tada. Razlika je u tome što danas većinu letova vrše strane kompanije. Zagreb danas ima više letova Croatie Airlines nego je tada imao JAT. U Beogradu je broj letova JATA 1986. I Air Srbije danas gotovo isti. JAT je krajem osamdesetih bio bitno veća avio kompanije od Austriana, Turkisha, LOTA I mnogih drugi.

Gdje se letjelo krajem osamdesetih ? Odgovor je da je bilo manje letova, ali više destinacija.

Jedan od razloga je bio što su se u Zagrebu I Beogradu održavali mnogi poslovni susreti između poslovnih ljudi sa zapada I istoka. Razlog je bio što jedni druge nisu mogli posjećivati u zemljama s ove ili one strane željezne zavjese. Slično su desetljećima kasnije iskoristili zaljevski aerodrome koji su postali središta za presjedanja I poslovne sastanke.

Tekst je skraćena verzija autora Alena Šćurica. Original na portalu Tango Six pročitajte ovdje.

Travel Advisor – business

Posjetite naš YouTube kanal.

Gdje turisti troše najviše novca?

Kako krenuti na putovanje bez nervoze i straha od mučnina?

Tekućine će se uskoro moći unositi u avione ?