Travel AdvisorTravel Advisor

Gdje se letjelo krajem osamdesetih ?

1987. je u bivšoj Jugoslaviji bila rekordna godina po broju prevezenih avionskih putnika. JAT je prevezao 4.531,000 putnika s 30 aviona u floti. Osim JATA postojale su još dvije avio kompanije. Slovenska Adria koja je uglavnom letjela na linijama u Sloveniji, Hrvatskoj I BiH te Aviogenex koji se bavio charter letovima. JAT je imao 87 međunarodnih linija.

Gdje se letjelo krajem osamdesetih ?
Iz Jugoslavije je letjelo nekoliko stranih avio kompanija na interkontinentalnim linijama. Američki Pan Am je četiri puta tjedno povezivao Zagreb I New York, Air Canada tri puta tjedno Zagreb I Toronto te Air China jednom tjedno Beograd s Beijingom I Qantas sa Sidneyem.

Interkontinentalni letovi JATA su bili prema Alžiru, Amanu, Bagdadu, Cairu, Chicagu, Clevelandu, Detroitu, New Yorku, Torontu, Dubaiju, Kuwaitu, Damascusu, Tripoliju, Tunisu, Kuala Lumpuru, Singapuru, Sidneyu i Melbourneu. Na tim letovima se letjelo s četiri aviona DC 10. Linija za Australiju je imala nekoliko stopova : Beograd – Dubai -Singapore- Melbourne – Sidney, a za USA Beograd – Zagreb – New York – Chicago.
Nadima Jugoslavenskog Aero Transporta (JAT) je bio Joke About Time jer su često kasnili I otkazivali letova.

Danas to ne bi mogli sanjati ni u najluđim snovima. Danas ima puno više letova nego tada. Razlika je u tome što danas većinu letova vrše strane kompanije. Zagreb danas ima više letova Croatie Airlines nego je tada imao JAT. U Beogradu je broj letova JATA 1986. I Air Srbije danas gotovo isti. JAT je krajem osamdesetih bio bitno veća avio kompanije od Austriana, Turkisha, LOTA I mnogih drugi.

Gdje se letjelo krajem osamdesetih ? Odgovor je da je bilo manje letova, ali više destinacija.

Jedan od razloga je bio što su se u Zagrebu I Beogradu održavali mnogi poslovni susreti između poslovnih ljudi sa zapada I istoka. Razlog je bio što jedni druge nisu mogli posjećivati u zemljama s ove ili one strane željezne zavjese. Slično su desetljećima kasnije iskoristili zaljevski aerodrome koji su postali središta za presjedanja I poslovne sastanke.

Tekst je skraćena verzija autora Alena Šćurica. Original na portalu Tango Six pročitajte ovdje.

Travel Advisor – business

Posjetite naš YouTube kanal.

Gdje turisti troše najviše novca?

Kako krenuti na putovanje bez nervoze i straha od mučnina?

Tekućine će se uskoro moći unositi u avione ?

 

 

Previous articleJe li Edinburgh najljepši grad Europe ?
Next articleŠvedska unutar razumnog budžeta