Travel AdvisorTravel Advisor

Manje gužve i Good Food festival kojeg morate posjetiti u Dubrovniku

Ove godine, Dubrovnik bez gužvi privukao je mnogo hrvatskih turista koji su odlučili planirati i putovati lokalno te upoznati Hrvatsku. Grad koji je godinama top turistička destinacija može se pohvaliti sa svojom bogatom ponudom, ugodnim domaćinima i bogatom poviješću. Dajemo vam još jedan ukusni razlog zbog kojeg trebate posjetiti Dubrovnik ovog mjeseca.

Dubrovnik je predivan u svim godišnjim dobima, a ova ga jesen čini posebnim. Zašto? Osim poznatih zidina, Srđa, muzeja, Elafitskog otočja i ostalih atrakcija koje možete pronaći na našem webu, razlog zbog kojeg morate posjetiti Dubrovnik upotpunit će rapsodiju vaših osjetila. Krajem rujna sprema se prava gastro poslastica. Na sedmom po redu Good Food festivalu od 24. do 27. rujna 2020. , možete uživati u slasnim zalogajima pod otvorenim nebom. U Tjednu restorana (21.-27.9.) moći ćete istražiti 30-ak dubrovačkih restorana koji nude zanimljive menije i to po festivalskim cijenama. Kao dobar uvod u Good Food festival, prvu večer opustite se uz jazz verziju pjesama Zdenka Runjića koju će izvesti Porinom nagrađeni Ines Tričković Sextet: Runjić in blue, na platou Lazareta.

Svaki dan festivala moći ćete birati posebnu ponudu doručaka, doživjeti posebnost gastro tura i vinokušnji u ambijentu dubrovačkih zidina te se zasladiti festivalskim slasticama.

by Katija Živković

Radionice, gastro ture i vinokušnje

by Katija Živković

Ako volite stvarati kulinarska remek-djela ili naučiti nove recepte, na Good Food festivalu je i to moguće! Na festivalu možete naučiti kako napraviti sočni kolač od mjendula, agruma i lavande ili koje su to tradicionalne dubrovačke slastice i kako ih pripremiti.
Uključite se u zanimljive radionice i napravite si ukusni suvenir iz Dubrovnika. U pauzi od vinokušnji, obilaska pivovare, kuhanja i učenja pripremanja slatkih zalogaja, upoznajte tradicionalnu, mediteransku, ali i azijsku kuhinju u poznatim dubrovačkim restoranima.

by Miho Skvrce

Kuhanje i ostale umjetnosti

Svake večeri dok traje Good Food festival, možete uživati uz glazbu uživo, koncerte i
zanimljive filmove različitih žanrova. Zašto ne upoznati svijet dobre hrane i izvan kuhinje?

by Nikša Raguž-Lučić

Nagrade kao šećer na kraju

Želite li doći na Good Food festival u Dubrovnik i osvojiti besplatni smještaj u hotelu s četiri zvjezdice, istražiti ovaj povijesni grad, naučiti nešto novo i spojiti ugodno s korisnim, posjetite našu Facebook stranicu i sudjelujte u nagradnom natječaju. Potrebno je samo lajkati Facebook stranice Upoznaj Hrvatsku i službenu stranicu Turističke zajednice grada Dubrovnika te u komentaru objave napisati zašto bi vi trebali osvojiti ovu bogatu dubrovačku nagradu. Otkrijte Dubrovnik svim svojim osjetilima na Good Food festivalu.

Posebni popusti

Ako ovaj mjesec putujete u Dubrovnik, od 15. do 30. rujna ulaznice za dubrovačke muzeje iznose samo 50 kuna. Još jedan razlog za dolazak u Dubrovnik, zar ne?
Za više informacija o turističkoj ponudi Dubrovnika, posjetite službenu web stranicu Turističke zajednice grada Dubrovnika.

by Nikša Raguž-Lučić

Previous articleMostar – povijest i gastronomija
Next articleIstarski biseri – Od Roča do Huma alejom glagoljaša