Travel AdvisorTravel Advisor

Mislili ste da su Havaji nedostižni?

Havaji, destinacija iz snova, često preskupa i nedostižna za kratko putovanje iz Europe, ali s ovom last-minute ponudom svima bi mogla biti dostupna. S ovom ponudom možete si priuštiti odmor na Havajima, otocima rajskih plaža, sunca i plesa.

Iz Dublina, Berlina, Brussela i Beča može se do Kona na Havajima kupiti povratna karta već za 274 Eura! 

Havaji su savršena destinacija za ljubitelje sunca, plaže, surfanja, netaknute prirode i divljih krajolika. Sve ćete to naći na ovom vulkasnkom otočju, uz jedinstvenu i bogatu povijest i kulturnu baštinu.

Otočje je u Tihom oceanu i sastoji se od 137 otoka. Samo je osam otoka veliko, a od toga njih je 6 otvoreno za turiste: OahuMauiKauai,MolokaiLanai i Hawaii.

Oahu je treći najveći otok Havaja, ali je i glavni otok. Tu se nalaze tri bitna mjesta zbog kojih turisti dolaze na Havaje: glavni grad Honolulu, poznata plaža Waikiki i Pearl Harbour.
Honolulu se smjestio na otoku Oahu, a savršeno je mjesto za opuštanje i uživanje uz more tokom dana i za dobru zabavu navečer. Na ovom otoku uživati ćete u kristalno plavom moru, tu je i famozna plaža Waikki, povijesno i arhitektonski važna palača Iolani i Pearl Harbora. 

I gurmani će uživati na Oahu. Mnoštvo restorana oko Waikikija i u drugim područjima Honolulua nudi izvrsnu hranu iz čitavog svijeta.

Havaji su poznati po prelijepom krajoliku, gostoljubivosti, ali i vulkanima. Kad ste na Oahu osjetite neaktivni vulkan Mauna Keu. Oko 300 kilometara je udaljen od Honolulua, a kod ugaslog se vulkana nalazi i observatorij Mauna Kea Observatories.

Ukoliko ste ograničeni budžetom prilikom puta na Havaje dodatno ćete uštedjeti ostanete li na samo jednom otoku. Tako ćete imati i dovoljno vremena istražiti sve skrivene ljepote ovog otočkog komadića raja.

Dobro i uzeti rent-a-car, udaljiti se malo od razvikanih mjesta i uputiti se u otkrivanje otoka. Zaista je puno toga lijepog za vidjeti i doživjeti, pa bi vožnja otokom bila izvrstan plan.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

10 najboljih tura po filmskim setovima

Martinique – zeleni otok na Karibima

Koji je otok najbolji za život?

Previous articleŠto vidjeti u Portu?
Next articleTurska – mediteranska zemlja puna iznenađenja