Travel AdvisorTravel Advisor

Hong Kong poklanja 500.000 besplatnih letova

Hong Kong se nada da će besplatne avionske karte privući više turista

Turistička zajednica Hong Konga objavila je da ima 500.000 besplatnih avionskih karata koje planira podijeliti, ali tek kada vlada teritorija ukine ograničenja vezana uz COVID-19. Karte, vrijedne više 254 milijuna dolara, kupljene su na vrhuncu pandemije kao potpora zračnim prijevoznicima Hong Konga i planirane su za distribuciju nekada sljedeće godine.

© Florian Wehde from Unsplash

“Uprava zračne luke dovršit će dogovor sa zrakoplovnim kompanijama. Nakon što vlada objavi da će ukloniti sva ograničenja vezana uz COVID-19 za putnike koje dolaze, pokrenut ćemo reklamne kampanje za besplatne zrakoplovne karte”, rekao je Dane Cheng, izvršni direktor Turističke zajednice Hong Konga.

Reklamna kampanja vrijedna više milijuna dolara

Plan reklamne kampanje je da u grad pozove više od 500 influencera koji bi na društvenim mrežama radili ono što najbolje znaju: pokazivali to područje i promovirali ga drugim turistima. U početku će se kampanja fokusirati na susjedne azijske zemlje, a dalje će se širiti kako popuštaju restrikcije vezane uz COVID-19.

© Sébastien Goldberg from Unsplash

Teritorij je već smanjio neka ograničenja vezana uz COVID-19, uključujući ukidanje obveznog boravka u hotelskoj karanteni. Ipak, zahtjevi za testiranje, obvezno nošenje maski i zabrana zabave ostaju, zbog čega stručnjaci strahuju da će se turisti nastaviti držati dalje od Hong Konga.

Zračni promet u neredu

CNN je izvijestio da iako su stanovnici Hong Konga više nego spremni ponovno početi putovati – karte iz Hong Konga za Tokio zabilježile su deveterostruki porast – nije bilo skoro nikakve promjene u interesu za letove u Hong Kong.

Da stvar bude gora, raspored letova za Hong Kong u neredu je i zbog trenutnog rata u Ukrajini. Britanski zračni prijevoznik Virgin Atlantic je 5. listopada objavio da će “trajno prekinuti sve operacije” u Hong Kongu zbog problema povezanih sa zatvaranjem ruskog zračnog prostora.

© Daniam Chou from Unsplash

Unatoč tome, ima nade za grad i njegov turizam. Prudence Lai, viša analitičarka u Euromonitor Internationalu, kompaniji za istraživanje tržišta, izjavila je za BBC kako vjeruje da bi besplatne zrakoplovne karte mogle biti ključ za oživljavanje Hong Konga kao turističke destinacije.

Autor naslovne fotografije: © Ryan Mac from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articlePutovanje na fantastičan otok nevjerojatnih krajolika
Next articleCondé Nast otkriva najbolja mjesta za shopping u Parizu