Hotel kom nije odolio ni Bond, James Bond!

Bajkoviti dvorac okružen kamenim zidinama, savršeno se uklopio u park na otočiću u sred Krke. Idealna pozicija za mjesto podređeno uživanju, odmoru i hedonizmu.Točku na i stavljaju zaposlenici dvorca koji su potpuno predani tome da svojom nenametljivom prisutnošću ispune svaku vašu želju.

Ako se želite osjećati u dvorskim odajama kao doma onda je Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec pravo mjesto za vas.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Ekskluzivnost i ljepota riječnog otoka osiguravaju odmor iz bajke kojima nisu mogli odoljeti ni mnogi slavni. Zato i ne čudi da su na ovom bajkovitom mjestu uz mnoge druge poznate osobe, mir i užitak potražila čak dva James Bonda, Pierce Brosnan i Roger Moore.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Činjenica da mu mnogi slavni gosti i političari kroz godine nisu odoljeli dvorcu daje dodatni šarm i dozu spektakularnosti. Odmarao je ovdje Josip Broz Tito sa suprugom, norveški kraljevski par, Albert od Monaca, francuski predsjednik Françoisa Mitterrand, Peter i Henryj Fonda, bend Kelly Family, Richard Burton i Matthew Perry.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

U hotelu nisu skloni otkriti to je u od slavnih gostiju odabrao koju sobu, ali zanimljivo je znati da vrijeme provodite u prostoru u kom se i netko od njih na nekoliko dana osjećao kao doma.

Doručak uz mirisnu kavu i topla peciva, čak i u krevetu,s pogledom na Krku i šumi početak je dana iz bajke. Sve što slijedi logičan je nastavak boravka na ovakvom mjestu.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Masažna kupelj ili tropski tuš u pravoj dvorskoj kupaonici, gurmanske večere uz birana vina, svjetlo svijeća i pucketanje vatre u kaminu, jutarnja šetnja uz probuđenu rijeke sa zvučnom kulisom ptičjeg cvrkuta … Sve to ćete doživjeti u Otočcu. Sve to, i još mnogo više. Užitak boravka u diskretno, ali do savršenstva uređenim interijerima, s detaljima koji se ničim ne nameću već upotpunjavaju prostor, osoblje koje je prisutno upravo kako i koliko treba, mir i priroda pružaju zajedno osjećaj koji se ne može opisati. Najbolje otići i provjeriti. Čim češće.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Izvorno obnovljeni hotel Dvorac Otočec omogućava neponovljiv doživljaj minulih vremena s potpunom udobnošću današnjih dana. Treba sam odabrati jedan od 16 raskošno opremljenih soba i suita i savršeni odmor može početi.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Jamstvo izvrsnosti – članstvo u udruženju ChaînedesRôtisseurs

U dvorskom restoranu, naši kulinarski majstori neprekidno proniču u tajnovitost tradicionalnih slovenskih receptura, obogaćuju ih suvremenim gastronomskim spoznajama i nadograđuju svojom bezgraničnom domišljatošću. Rezultat ovakvih kulinarskih skokova u prošlost, uzbudljivi su okusi, posebni, neobični, a opet jednostavni, svakidašnji, te popraćeni izborom vrhunskih vina i nenametljivom poslugom.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Restoran hotela Grad Otočec jedan je od najbolje ocijenjenih kulinarskih centara u Sloveniji. Nije poznat po svojoj veličini već po domišljatosti i strasti s kojom kuhari s chefom Nejcom Banom na čelu pripremaju svoja jela. Najvažniji cilj je iznenaditi, razmaziti, usrećiti i oduševiti goste.

Vinogradarstvo je tradicija okolnih područja. Dolenjska je poznata po vinskom specijalitetu, kojeg podrumari ovdje već stoljećima prave, cvičku. S obližnjih brda vide se male klijeti, u čijim podrumima su bačve pune mirišljavog vina. Vina želimo se nude stranim i domaćim posjetiteljima dvorca, te je u tu svrhu u jednom od dvorskih tornjeva uređena vrhunska vinoteka.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

U vinoteci su mjesto pronašla cijenjena domaća i strana vrhunska vina Bijela, crvena, jaka, aromatična i slatka vina prezentiraju se i poslužuju u atraktivnom okruglom prostoru jednog dvorskog tornja.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Ako vam ni ovo sve nije dosta, te želite malo aktivniji odmor obogaćen sportom na raspolaganju vam je golf teren. Teren za golf se nalazi u čudesnom prirodnom okruženju u neposrednoj blizini dvorca Otočec, tek na nekoliko koraka od luksuza vaše sobe.

Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec

Nakon završetka golfa možete se opustiti u termalnim bazenima i saunama, a navečer zaspite u srednjovjekovnom i moderno obnovljenom dvorcu Otočec. Prije spavanja najbolje je u Viteškoj sobi prelistati par stranica najdraže knjige. Za ljubitelje nešto drugačijih aktivnosti u tu je adrenalinski park, tako da je svakome osigurana aktivnost koja će zadovoljiti osobni ukus.

Travel AdvisorLifesytle

Posjetite naš YouTube kanal.

Ovo mjesto na pola sata od Zagreba treba okusiti

Obiteljski izlet u Celje

5 razloga da češće putujete