Travel AdvisorTravel Advisor

Hotel kom nije odolio ni Bond, James Bond!

Bajkoviti dvorac okružen kamenim zidinama, savršeno se uklopio u park na otočiću u sred Krke. Idealna pozicija za mjesto podređeno uživanju, odmoru i hedonizmu.Točku na i stavljaju zaposlenici dvorca koji su potpuno predani tome da svojom nenametljivom prisutnošću ispune svaku vašu želju.
Ako se želite osjećati u dvorskim odajama kao doma onda je Relais & Châteaux Hotel Dvorac Otočec pravo mjesto za vas.

Ekskluzivnost i ljepota riječnog otoka osiguravaju odmor iz bajke kojima nisu mogli odoljeti ni mnogi slavni. Zato i ne čudi da su na ovom bajkovitom mjestu uz mnoge druge poznate osobe, mir i užitak potražila čak dva James Bonda, Pierce Brosnan i Roger Moore.

Činjenica da mu mnogi slavni gosti i političari kroz godine nisu odoljeli dvorcu daje dodatni šarm i dozu spektakularnosti. Odmarao je ovdje Josip Broz Tito sa suprugom, norveški kraljevski par, Albert od Monaca, francuski predsjednik Françoisa Mitterrand, Peter i Henryj Fonda, bend Kelly Family, Richard Burton i Matthew Perry.

U hotelu nisu skloni otkriti to je u od slavnih gostiju odabrao koju sobu, ali zanimljivo je znati da vrijeme provodite u prostoru u kom se i netko od njih na nekoliko dana osjećao kao doma.

Doručak uz mirisnu kavu i topla peciva, čak i u krevetu,s pogledom na Krku i šumi početak je dana iz bajke. Sve što slijedi logičan je nastavak boravka na ovakvom mjestu.

Masažna kupelj ili tropski tuš u pravoj dvorskoj kupaonici, gurmanske večere uz birana vina, svjetlo svijeća i pucketanje vatre u kaminu, jutarnja šetnja uz probuđenu rijeke sa zvučnom kulisom ptičjeg cvrkuta … Sve to ćete doživjeti u Otočcu. Sve to, i još mnogo više. Užitak boravka u diskretno, ali do savršenstva uređenim interijerima, s detaljima koji se ničim ne nameću već upotpunjavaju prostor, osoblje koje je prisutno upravo kako i koliko treba, mir i priroda pružaju zajedno osjećaj koji se ne može opisati. Najbolje otići i provjeriti. Čim češće.

Izvorno obnovljeni hotel Dvorac Otočec omogućava neponovljiv doživljaj minulih vremena s potpunom udobnošću današnjih dana. Treba sam odabrati jedan od 16 raskošno opremljenih soba i suita i savršeni odmor može početi.

Jamstvo izvrsnosti – članstvo u udruženju ChaînedesRôtisseurs

U dvorskom restoranu, naši kulinarski majstori neprekidno proniču u tajnovitost tradicionalnih slovenskih receptura, obogaćuju ih suvremenim gastronomskim spoznajama i nadograđuju svojom bezgraničnom domišljatošću. Rezultat ovakvih kulinarskih skokova u prošlost, uzbudljivi su okusi, posebni, neobični, a opet jednostavni, svakidašnji, te popraćeni izborom vrhunskih vina i nenametljivom poslugom.

Restoran hotela Grad Otočec jedan je od najbolje ocijenjenih kulinarskih centara u Sloveniji. Nije poznat po svojoj veličini već po domišljatosti i strasti s kojom kuhari s chefom Nejcom Banom na čelu pripremaju svoja jela. Najvažniji cilj je iznenaditi, razmaziti, usrećiti i oduševiti goste.

Vinogradarstvo je tradicija okolnih područja. Dolenjska je poznata po vinskom specijalitetu, kojeg podrumari ovdje već stoljećima prave, cvičku. S obližnjih brda vide se male klijeti, u čijim podrumima su bačve pune mirišljavog vina. Vina želimo se nude stranim i domaćim posjetiteljima dvorca, te je u tu svrhu u jednom od dvorskih tornjeva uređena vrhunska vinoteka.

U vinoteci su mjesto pronašla cijenjena domaća i strana vrhunska vina Bijela, crvena, jaka, aromatična i slatka vina prezentiraju se i poslužuju u atraktivnom okruglom prostoru jednog dvorskog tornja.

Ako vam ni ovo sve nije dosta, te želite malo aktivniji odmor obogaćen sportom na raspolaganju vam je golf teren. Teren za golf se nalazi u čudesnom prirodnom okruženju u neposrednoj blizini dvorca Otočec, tek na nekoliko koraka od luksuza vaše sobe.

Nakon završetka golfa možete se opustiti u termalnim bazenima i saunama, a navečer zaspite u srednjovjekovnom i moderno obnovljenom dvorcu Otočec. Prije spavanja najbolje je u Viteškoj sobi prelistati par stranica najdraže knjige. Za ljubitelje nešto drugačijih aktivnosti u tu je adrenalinski park, tako da je svakome osigurana aktivnost koja će zadovoljiti osobni ukus.

Travel AdvisorLifesytle

Posjetite naš YouTube kanal.

Ovo mjesto na pola sata od Zagreba treba okusiti

Obiteljski izlet u Celje

5 razloga da češće putujete

Previous articleŠto one misle? Same u Egiptu? Pa to je opasno…
Next articleMotorom po sjeveru Kalifornije