Što smeta strance u dalmatinskim hotelima?

Autor članka:
Podijeli:

Ako ste mislilii da su prema gostma neljubazni samo  iznajmljivači u improviziranim apartmanima, prevarili ste se. Odnosi prema gostu u dalmatinskim hotelima su poražavajući.

ProfesionalacI u hotelima s četiri i pet zvjezdica u srednjoj Dalmaciji imaju vrlo sličan način ophođenja s svojim gostima. I to nije izuak ili slučajnost, već praksa koja se redovno primjenjuje.

Ljubaznost, gostoljubivost i susretljivost profesionalaca u hotelima sa 4 i 5 zvjezdica stavljena je test i rezultati su razočaravajući, kako javlja Slobodna Dalmacija.

hoteli u dalmaciji

„Djelatnica je na upit kakva je ponuda događanja u gradu odgovorila da nema ništa.  Na upit kakva je ponuda taj vikend, djelatnik je rekao da ne zna, ali da možemo potražiti sami na internetu. Drugi djelatnik nam je rekao da baš nije upućen u to…“

Istraživanje je provela agencija „Heraklea“ tijekom ljeta 2018. godine u ukupno 46 posjeta hotelima. Ocjenjivana je telefonska rezervacija, osoblje recepcije, soba, hotelski prostori i pansionski doručak u hotelskom restoranu.
Iz ocjena tajnih gostiju saznajemo da je najbolji aspekt hotelske usluge u Hrvatskoj onaj koji se tiče hotelskih interijera i uređenja. Ocjene se naglo spuštaju na svim drugim segmentima usluge koja ima bilo kakve veze s djelatnicima hotela.
Najbolje ocjene dobili su hotelski prostori i sobe. Komunikacija s gostima jednostavno je poražavajuća.Bilo da se radi o e-mailu, telefonu ili direktnoj komunikaciji, što je za razinu kategorije hotela uključenih u istraživanje nedopustivo.
Djelatnici na recepciji  ljubazniji su pri dolasku gosta, nego na odlasku, pa se događalo da gosta niti ne pozdrave. Najboljim dio usluge u hotelima je doručak.
hoteli u dalmaciji

U usporedbi s rezultatima od prošle godine, pomaci u najlošijem segmentu usluge su minimalni. Samo za po bod ili dva bolji, a to je još uvijek miljama daleko od onoga što gost očekuje.

Ovo istraživanje samo je potvrdilo je teoriju o tome kako se i dalje u našem hotelijerstvu neusporedivo više pažnje poklanjauređenju prostorai i dizajnu nego djelatnicima, te njihovoj stručnosti i usavršavanju.

izvor: Slobodna Dalmacija

Travel Advisor putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Otkrivamo pravo stanje turizma u Hrvatskoj

https://www.travel-advisor.eu/travelers-choice-destinations-najpopularnija-odredista-za-2019/

https://www.travel-advisor.eu/direktna-linija-iz-sad-a-za-hrvatsku/

Nove objave