HUAWEI Watch Ultimate i let iznad Mount Everesta

Autor članka:
Podijeli:

Nevjerovatna priča o rekordnom podvigu paraglajdera Li Shengtaoa koji se s Watch Ultimate pametnim satom uzdigao 8.000 metara iznad Mount Everesta 

Mu Zi leti paraglajderom preko Mount Everesta
Mu Zi leti paraglajderom preko Mount Everesta

Kineski paraglajder Li Shengtao, poznat i kao Mu Zi, poletio je s južnog stupca Mount Everesta na visini od 8.000 metara koristeći jedrilicu bez motora namijenjenu za jednog putnika. Nakon više od 20 minuta leta, sigurno je sletio u predviđeno područje u blizini baznog kampa koji se nalazi na visini od 5.400 metara. Ovime je postavio novi rekord polijetanja kineskih paraglajdera i postao prvi Azijat koji je uspješno izveo samostalni let paraglajderom na ovoj visini.

Ove se godine obilježava 70. godišnjica od prvog zabilježenog ljudskog uspona na Mount Everest, ali se proslavlja i prvi let paraglajderom s južnog stupca Mount Everesta koji je odobrila nepalska vlada upravo 2023. Mu Zi je drugi paraglajder u povijesti koji je dobio dopuštenje za izvođenje ovog podviga. Nakon što je prošao niz regulatornih revizija i certificiranja tehničke kvalifikacije, Mu Zi je konačno dobio dozvolu za let potrebnu da poleti s visine od 8.000 metara i to samo tjedan dana prije zakazanog izazova.

Mu Zi nakon izvršenog izazova i slijetanja u bazni kamp
Mu Zi nakon izvršenog izazova i slijetanja u bazni kamp

Kao profesionalni pametni sat za razne outdoor avanture, HUAWEI Watch Ultimate posvjedočio je Mu Zijevom rekordnom paraglajderskom podvigu. Tijekom jednomjesečnog razdoblja aklimatizacije, zajedno s planinarskom obukom prije izazova, Watch Ultimate pomogao je Mu Ziju u praćenju njegovih fizioloških pokazatelja 24 sata dnevno. Tijekom uspona, ovaj pametni sat mu je pružio i ogromnu podršku svojim izvanrednim performansama i ekspedicijski načinom rada. 

Fotografija Mount Everesta koju je snimio Mu Zijev tim
Fotografija Mount Everesta koju je snimio Mu Zijev tim

Za outdoor entuzijaste, pokušaj bilo kakvih izazova kao što je penjanje na najviši vrh svijeta, zahtijeva temeljitu pripremu i stalnu svijest o njihovim fiziološkim uvjetima i okolnom okruženju. Način rada ekspedicija pruža precizne mogućnosti pozicioniranja s dvopojasnim GPS-om i moćnim sportskim načinom rada na otvorenom. 

Uspon na Mount Everest

Ne samo da prikazuje vrijeme, snagu baterije, datum, vrijeme istraživanja, broj otkucaja srca, udaljenost putne točke i udaljenost vježbanja, već daje i informacije o vanjskom okruženju kao što su nadmorska visina, tlak zraka, upozorenja o lošim vremenskim prilikama kako bi pomogao korisnicima da ostanu informirani o svom zdravlju, napretku rute te promjenama u okolišu. Prilikom planinarenja ili trekkinga u izoliranoj divljini, gubitak smjera može usporiti avanturu i izložiti korisnika nepoznatim rizicima koje donosi nemogućnost povratka na sigurnu lokaciju. 

Huawei Watch Ultimate

Watch Ultimate podržava označavanje puta i kada je aktiviran ekspedicijski način rada, pametni sat automatski označava segmente rute univerzalnim identifikatorima za automatsko označavanje, kao što su “start”, “kamp”, “opasnost” i “vrh”. Za povratno putovanje korisnici mogu jednostavno slijediti rutu natrag, čak i u offline načinu rada. Ovaj pametni sat podržava razne alate za rad na otvorenom, kao što su priručnici o outdoor vještinama ili svjetiljka kako bi se osigurala što sigurnija avantura. 

Watch Ultimate ne samo da koristi izdržljive materijale, već prolazi i 18 testova izdržljivosti visokog intenziteta kako bi se osiguralo da može izdržati jaku hladnoću pri velikim visinama ili veliku vrućinu u pustinji. S mogućnostima preciznog dvopojasnog GPS-a s pet zvjezdica i značajkama mjerenja kisika u krvi na velikoj nadmorskoj visini, istraživači mogu uživati u vrhunskim performansama Watch Ultimate pametnog sata zajedno s dugotrajnom baterijom. Majstorska izrada, luksuzan dizajn i vrhunski materijali osiguravaju da Watch Ultimate kontinuirano podiže industrijske norme, postižući inovativne razvojne skokove u smislu funkcionalnosti i tehnologije.

Huawei Watch Ultimate na Mount Everestu

Neistraženi teritorij i neistražena mjesta označavaju osobna otkrića koja svaki entuzijast na otvorenom čini dok pokušava upoznati. Pametni sat namijenjen za neistražene teritorije, postaje idealan tehnološki suputnik koji vas pokriva i nadopunjava u svim situacijama stvarnog života, bilo da se radi o poslu, avanturi ili odmoru. 

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja te se njima koristi trećina svjetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj postavljeno je u zemljama diljem svijeta, uključujući Njemačku, Švedsku, Indiju i Kinu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaju, usluge “u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 30 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. 

Za više informacija posjetite: https://consumer.huawei.com/hr/

Pratite novosti o Huawei Consumer Business Group i pratite nas na društvenim mrežama i forumu:


Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave