Travel AdvisorTravel Advisor

Idealni uvjeti za skijanje na Krvavcu

Krvavec je, znamo već, najbolje skijalište Slovenije

 

Idealni uvjeti za skijanje na Krvavcu

Skijalište je udaljeno od Zagreba nešto manje od dva sata pa mnogi dolaze na jedan dan. Od Ljubljane je udaljeno tridesetak kilometara.Skijaški uvjeti su idealni za ovu vrstu rekreacije. Snijega ima dovoljno i to prirodnog ili onog iz snježnih topova. Staze su izvrsno napravljene, ravne i ponešto tvrde pa je užitak skijati. Preko tjedna nema gužve kako na žičarama tako i na stazi (ako nisu školski praznici) Na samoj planini je nekoliko dobrih gostiona tako da je ponuda ugodno zaokružena. Ima sve što treba. Ukupno je 30 km.staza na visinama od 1450 do 1971.m.

Adrenalinska ponuda

Osim skijanja postoji i mogućnost raznih drugih zabavno adrenalinskih aktivnosti. RTC Krvavec nudi školu skijanja, najam opreme te posebno turno skijanje s vodičem van staza. Skijaški park je za one željne skakanja i ovisne o adrenalinu. Za sanjkanje na saonicama i na gumenim kolutima postoji posebna staza koja nije povezana sa skijaškim.
No, to nije sve. Posebne ponude su za goste koji borave u hotelu na planini ili one koji žele ostati nakon zalaska sunca. Sanjkanje je moguće i na večer, Posebno organizirane večere s ratrakom ili u kabinskoj žičari su posebno atraktivne. Ljeto nije mrtva sezona jer se organiziraju mnoge aktivnosti. Žičara radi normalno, na brdu su otvoreni hotel i gostione, no o tome više kad zatopli.

Za kraj sezone

Za kraj vas mogu samo pozvati da dođete i odskijate zadnje dane u ovoj sezoni. Na dan 9.3. ima 80 cm snijega i rade 8 od 13 žičara. Skijaški uvjeti su idealni za kraj sezone pa nije loše još uhvatiti pokoji skijaški dan. Krvavec je uvijek dobra ideja pa iako samo za dan iako bi svakom preporučio ostanak u hotelu na brdu. Probuditi se u jutro na snijegu i izaći na teren među prvima je poseban doživljaj. Nakon skijanja je vrijeme za šoping.

O održivom turizmu Sloveniji više pročitajte ovdje.

RTC Krvavec d.o.o.
Grad 76, SI-4207 Cerklje na Gorenjskem
Tel. +386 (0)4 2525911
http://www.rtc-krvavec.si/

Travel Advisorskijanje

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Previous articleKako isplanirati zanimljivo putovanje oko pola svijeta u zemlje u kojima nema corona virusa ?
Next articleKrakow: Ova mjesta morate vidjeti ako idete u posjetu gradu mladih