Travel AdvisorTravel Advisor

“IN VINO VERITAS”: mini vinski festival u Punatu

Posjetite mini vinski festival “IN VINO VERITAS”!

Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati mini vinski festival koji će od 15. do 17. srpnja na zlatni otok Krk dovesti vinare iz Baranje, Erduta i Iloka, a sigurno će privući i pažnju posjetitelja otoka i turista.

Ideja festivala “IN VINO VERITAS” mogla bi se sažeti u krilatici “pobratimljeni u vinu”. Iza nje je zamisao jačanja prijateljskih i poslovnih odnosa vinara s područja Baranje, Erduta i Iloka (s naglaskom na pobratimljene općine Punat i Tovarnik) i poslovnih subjekata, odnosno restorana i hotela s područja otoka Krka. U svom prvom izdanju, “IN VINO VERITAS” svojevsno je spajanje “zelene” i “plave” Hrvatske. Naravno, to je i prilika da se domaćini, ali i gosti upoznaju s bogatstvom vinske ponude Hrvatske te da se istovremeno i zabave.

Koncept Festivala “IN VINO VERITAS” rođen je još 2019.

Festival se iz već poznatih razloga nije održao ni 2020., a ni 2021. godine. Zbog toga se ove 2022. godine očekuje s velikim nestrpljenjem. Težnja je da festival bude prototip za buduća slična događanja u Puntu.

Od petka, 15.srpnja, do nedjelje, 17.srpnja 2022., u središtu ovog prekrasnog mjesta na Krku, pit će se najfinija vina. Ovoga puta pozvane su manje, obiteljske vinarije iz Baranje, Erduta i Iloka, njih sveukupno šest. U Puntu im je osiguran gratis smještaj i izlaganje, odnosno promotivno točenje kao i prodaja vina na prostoru glavnog mjesnog trga (Trg zahvalnosti), točnije – kućice u kojima će izlagati i prodavati vina. To su Vinarija Agris, Vinarija Kovats, Vina Papak, Vina Pinkert, Vina Siber i Vina/Podrum Szabo.

Endre Kubik iz vinarije Pinkert održat će i edukativnu radionicu “Vinski terroir Baranje” uz kušanje ponajboljih vina koja ova regija nudi.

TZ Punat organizira prodaju bonova domaćim i stranim posjetiteljima, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod  vinara.

Vinari će svoja vina predstaviti i na poslovnoj večeri u obližnjem restoranu BOCOON. Tamo je za subotu navečer (16. srpnja) predviđena svečana večera s tri slijeda na kojoj će njihova vina upoznati lokalni restorateri, mediji i uzvanici. 

Program

Petak, 15. srpnja:

 • 18:00 – 20:00: Trg zahvalnosti – festival vina “In vino veritas“
 • 20:00: Trg zahvalnosti – otvorenje festivala “In vino veritas” uz dobrodošlicu domaćina: Branko Karabaić, direktor TZO Punat;
  Sanja Muzaferija, suorganizator Festivala “In vino veritas”;
  Daniel Strčić, načelnik Općine Punat
 • 21:00: Trg zahvalnosti – zabavni program

Subota, 16.srpnja:

 • 10:00 – 12:00: Trg zahvalnosti – festival vina “In vino veritas”
 • 12:00: Galerija Toš, radionica – “Vinski Terroir Baranje” i kušanje vina,
  voditelj: Endre Kubik, vinarija PINKERT, Suza Baranje
 • 18:00 – 22:00: Trg zahvalnosti – festival vina “In vino veritas”
 • 20:00: Restaurant BOCOON – večera za uzvanike (vinari, restorateri, WOW članice, predstavnici medija, vinari), glazbena pratnja
 • 21:00: Trg zahvalnosti – zabavni program uz A. Doko & V. Babin

Nedjelja 17.srpnja:

 • 10:00 – 12:00: Trg zahvalnosti – festival vina “In vino veritas”
 • 12:30: Trg zahvalnosti – zatvaranje festivala uz dodjelu zahvalnica sudionicima festivala

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleLuksuzni odmori: Koja je najbukiranija destinacija ovog ljeta?
Next articleAmsterdam je grad kanala, divnih ljudi i umjetnosti