Island plaća muškarcima da se dosele?

Island plaća muškarcima da dosele i žene se ?

Island je vrlo popularna destinacija postao prije par godina. Smišljena reklama kroz razne medije stavio je udaljenu slabo naseljenu, a veliku zemlju pri vrh liste poželjnih destinacija. Surova klima i negosotoljubiva priroda stvorila je jedinstven eko sustav svima zanimljiv. Prirodne ljepote su glavni mamac, no ipak pri tome ne mislimo samo na vulkane i gejzire. Ponosne kćeri Vikinga bi također mogli ubrojiti. Visoke plave i crne, poznate nordijske ljepotice oduvijek privlače. Barem na fotkama.

Žena je na Islandu dosta više? Muškarci koji i jesu su često pomorci i ribari pa ni njih nema kod kuće? Ni to nije istina, dapače prema zadnjem istraživanju dođe 1007 muškaraca na 1000 žena. Možda je nekad u doba Vikinga zaista bilo tako jer se mnogi ratnici nisu vratili iz ratova.  Legenda kaže da je vlada smislila plan kako da poveća stanovništvo.

Nudi se 5000$ mjesečno muškarcima koji žele doseliti i oženiti se za domaće cure na Islandu. Da li je to istina?

Island plaća muškarcima da se dosele?

Na žalost mnogih to nije istina. Vijest tj. bolje rečeno fake news se pojavio prošle jeseni na portalu thespiritwhispers. Kako to već biva na webu urednici koji ne pročitaju tekst do kraja , a ni engleski im nije jača strana prenesu lažne vijesti koji se šire poput virusa. Došlo je i do nas, pa je i prije par dana par portala prenijelo “vijest” i pobudilo maštu neženja.

Ministarstvo vanjskih poslova na Islandu je zaprimilo desetke upita na tu temu. Možete samo zamisliti dobro zafrkavanje na račun naivnih momaka.

Možda je i to dio smišljene marketinške kampanje. Island je predivna i neobična zemlja. Na našem portalu je bilo nekoliko putopisa i reportaža. 

Island plaća muškarcima da se dosele ? Dobar naslov. 

Travel Advisor – YouTube kanal.

Autostopom po Islandu

Island – Iva Vučak nas vodi kroz termalne vode i bazene

Island – gdje se Islanđani druže zna Iva Vucak