Italija će ljudima plaćati kako bi se preselili na Sardiniju

Autor članka:
Podijeli:

Italija će plaćati 15.000 eura za preseljenje na Sardiniju

Italija je mnogim ljudima destinacija iz snova. Osim zadivljujućih krajolika te duge povijesti umjetnosti i kulture, postoji mnogo toga što treba cijeniti u ovoj europskoj zemlji. Iako većina ljudi Italiju samo posjećuje, pojavljuje se sve više mogućnosti za preseljenje u određene regije. I ne samo to, nego talijanska vlada čak i plaća ljudima kako bi se preselili.

Najnovija inicijativa i atraktivna ponuda

Zalazak sunca na Sardiniji
© Matteo Pilleri from Unsplash

Jedna od najnovijih inicijativa ima za cilj potaknuti radnike i obitelji da se nasele na prekrasnom otoku Sardiniji, koji se nalazi nedaleko zapadne obale Italije. Brojni dijelovi Italije pate od smanjenja broja stanovnika i slabog gospodarstva, a takva sudbina nije zaobišla ni Sardiniju. Zbog toga je vlada odlučila iskoristiti oko 44 milijuna eura koje će raspodijeliti onima koji su voljni preseliti se na ovaj prekrasni otok.

Naravno, ova atraktivna ponuda dolazi s određenim zahtjevima. Kako bi dobili maksimalnu potporu od 15.000 eura, podnositelji zahtjeva moraju biti voljni preseliti se u ruralnu općinu s manje od 3.000 stanovnika i živjeti tamo cijelo vrijeme. Namjera je odvratiti bogate kupce koji bi tu situaciju iskoristili za izgradnju luksuznih kuća za odmor. Nadalje, novac se mora koristiti za kupnju i renoviranje kuće na Sardiniji. Također, primatelji sredstava moraju prijaviti svoj boravak na Sardiniji u roku od 18 mjeseci od dolaska.

Žele ojačati gospodarstvo

Uvala na Sardiniji
© Katie Kalmykova from Unsplash

Nadaju se da će se što više radnika odlučiti na preseljenje na Sardiniju te da će gospodarstvo ojačati popunjavanjem potrebnih zanimanja i pokretanjem malih poduzeća. Predsjednik Sardinije Christian Solinas smatra da će doprinosi za njihove prve kuće dovesti do ojačanja i da će regija postati plodno tlo za one koji će se onamo odlučiti preseliti ili izgraditi obitelj. “Ne može biti rasta bez stvarnog poboljšanja teritorija, unutrašnjosti i najnerazvijenijih područja jer moraju proći kroz nove politike kako bi se stvorili uvjete za njihovo ponovno naseljavanje”, nadodaje.

Autor naslovne fotografije: © Ivan Ragozin from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave