Travel AdvisorTravel Advisor

Italija uvodi zabrane putovanja u vrijeme praznika?

Nebitna putovanja zabraniti

Italija uvodi zabrane putovanja? Talijanska vlada još nije objavila konkretne detalje novog niza mjera protiv koronavirusa koji bi trebali stupiti na snagu do petka, jer trenutačna ograničenja uskoro ističu.

No, u srijedu je ministar zdravstva Roberto Speranza rekao parlamentu da će nebitna putovanja između regija i gradova vjerojatno biti zabranjena, dok bi međunarodna putovanja tijekom blagdana “trebala biti obeshrabrena”.

“Pokret se mora zaustaviti čak i između općina 25. i 26. prosinca, te 1. siječnja,” rekao je parlamentu.

Nebitno putovanje između jedne zajednice ili općine i druge općine trenutno je zabranjeno u talijanskim regijama koje su označene rizičnim crvenim i narančastim zonama.

Ograničenje će se primjenjivati ​​u cijeloj zemlji čak i ako se, kako se ministri nadaju, ovog mjeseca sve regije vrate u manje rizične žute zone. Italija uvodi zabrane putovanja zbog rizika od novog širenja pandemije.

Iako se čini da se talijanska situacija s koronavirusom polako popravlja, ministri su više puta izjavili da bi se ta zemlja trebala pripremiti za nastavak ograničenja tijekom božićnih blagdana.

“Sljedećom hitnom uredbom moramo nastaviti s ozbiljnim i rigoroznim mjerama,” rekao je Speranza.

“Upozoravam vas sada: nemojte zamijeniti prvu zraku sunčeve svjetlosti za bijeg od opasnosti”, rekao je, dodajući: “Treba nam još nekoliko tjedana žrtava. Ako sada iznevjerimo svoju stražu, treći val je upravo iza ugla.”

Talijanska vlada također bi trebala objaviti hoće li policijski sat u 22 sata ostati na snazi ​​prema novoj uredbi i hoće li se nebitne trgovine moći ponovno otvoriti u crvenim zonama.

Također će pojasniti ograničenja koja se očekuju u restoranima i barovima tijekom razdoblja odmora, kao i potencijalno u hotelima i odmaralištima.

“Bit će potrebno izbjegavati potencijalna okupljanja na mjestima turističke atrakcija koja su posebno povezana sa skijaškim aktivnostima”, rekao je Speranza.

Talijanska i njemačka vlada zalažu se za zabranu skijanja u cijeloj Europi tijekom Božića, usred strahovanja da bi odmarališta mogla postati glavni izvor zaraze koronavirusom.

Talijanske regije predlažu zabranu dnevnih izletnika kako bi se spasila skijaška sezona.

No, plan se suočava s protivljenjem regionalnih čelnika i austrijske vlade koja trenutno ublažava ograničenja za koronavirus.

Italija, prva europska zemlja koju je početkom ove godine pogodila pandemija, posljednjih mjeseci suočila se s novim porastom infekcija zbog kojih je ukupan broj smrtnih slučajeva prešao 56.000.

Uvođenjem posljednje hitne uredbe početkom studenog, trgovine, restorani i barovi u najteže pogođenim regijama zatvoreni su i uveden je policijski sat, mjere za koje je Speranza rekao da su smanjile stopu zaraze u zemlji.

Međutim, mnoge se talijanske regije još uvijek bore s visokim stopama prijenosa, a zdravstveni stručnjaci još su upozorili na ublažavanje pravila. Italija uvodi zabrane putovanja kako bi pao broj zaraženih.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Travel Advisor – Hrvatska

 

Previous articleKoji gradovi su najskuplji za život?
Next articleZermatt